Grindeanu: Au fost două atacuri cibernetice de amploare. Trebuie să identificăm cele mai bune soluții

| 22 mai, 12:24

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, că, în această lună, au avut loc două atacuri cibernetice de amploare, precizând că este nevoie să fie identificate "cele mai bune soluții" în beneficiul cetățenilor și al economiei românești.

"Numai în această lună au fost două atacuri cibernetice de amploare. Au produs șocuri întregii lumi și au arătat că trebuie să ne pregătim mai bine și să fim mai eficienți. Cunosc bine interesul comunității bancare pentru o mai bună valorificare, la toate nivelurile, a potențialului oferit de noile tehnologii și vă pot spune că avem aceleași obiective. E nevoie să identificăm și să folosim cele mai bune soluții în beneficiul cetățenilor și economiei românești", a declarat Grindeanu, la Forumul Pieței Financiare, organizat, la București, de Asociația Română a Băncilor (ARB).

De asemenea, șeful Executivului i-a asigurat pe participanții la eveniment de "toată deschiderea" Guvernului.

"Consider oportună propunerea ARB de a constitui un grup de lucru interministerial, din care să facă parte și reprezentanții comunității bancare și care să pregătească temeinic acest proces. Nu este un proces ușor, dar trebuie să-l facem. (...) Ar fi păcat să ratăm această oportunitate, mai ales că România traversează o perioadă extrem de bună din punct de vedere economic", a spus Grindeanu.

Șeful Guvernului a reiterat faptul că România are o economie în creștere, "cea mai mare" din UE.

"Exporturile sunt la un nivel record, investițiile străine directe au crescut cu 22,9%, producția industrială s-a majorat cu 7,3% și s-au creat peste 100.000 de noi locuri de muncă stabile, cu normă întreagă, în primele patru luni din 2017. Toate aceste lucruri se văd în creșterea nivelului de trai al oamenilor", a susținut Grindeanu.

Totodată, Grindeanu a spus că tematica forumului se referă la "o viziune pentru 2020", fiind "ambițioasă", în contextul internațional.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ