Grindeanu, despre măsurătorile pe Bâstroe: Având o singură navă, se reuşeşte să se măsoare aproximativ 3 km pe zi

| 30 mar, 19:59

 

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că, în acest moment, nu a fost intrat pe canalu Bâstroe cu măsurătoriloe, ci pe braţul Solomonov care este adiacent braţului Chilia şi se află pe teritoriul Ucrainei.


Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că, în acest moment, nu a fost intrat pe canalu Bâstroe cu măsurătoriloe, ci pe braţul Solomonov care este adiacent braţului Chilia şi se află pe teritoriul Ucrainei.

 

 

El a mai spus că la bordul navei ucrainene se află află doi români de la Asociaţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, însă fiind vorba despre o singură navă se fac măsurători de aproximativ 3 km pe zi, iar procesul se desfăşoară mai greu şi din cauza necesităţii unor măsuri suplimentare de securitate, în contextul agresiunii ruse pe teritoriul Ucrainei.
„În acest moment, nu cred că au intrat pe Bâstroe, efectiv, ci pe Solomonov, un alt canal care este adiacent braţului Chilia şi care se află pe teritoriul Ucrainei. Sunt doi angajaţi români ai Asociaţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi care împreună cu un reprezentat al statului ucrainean se află în acest moment acolo şi pe navă ucraineană desfăşoară aceste măsurători. Nu au fost primite date în acest moment. Probabil că în momentul în care se termină aceste măsurători, primele pe Chilia, ele vor fi prelucrate, cum sunt prelucrate acum şi datele la noi. Necesită o săptămână această prelucrare a datelor, pentru că trebuie îndepărtate tot felul de cauze care nu ar duce la prezentarea unor date corecte. Asta mi-au spus colegii. Deci, după o săptămână se pot prezenta”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat joi la Antena 3 despre stadiul măsurătorilor pe canalul Bâstroe.
Ministrul Transporturilor a adăugat că România trimite „aceste date şi le vom trimite colegilor din Ucraina”.
„Aşteptăm ca acelaşi lucru să se trimită din partea Ucrainei către noi”, a mai spuns Grindeanu.
Chestionat ce rezultate sunt din măsurătorilor făcute pe braţul Chilia, ministrul Grindeanu a replicat: „Sunt pe final de prelucrare aceste rezultate. Terminându-se aceste măsurători în urmă cu câteva zile, au avut nevoie de această săptămână. Probabil că în zilele următoare vom prezenta”.
Acesta a mai precizat că procesul de desfăşurare a măsurătorilor este mai dificil, în condiţiile în care există o singură navă care le efectuează şi faptul că măsurătorilor sunt făcute pe teritoriul Ucrainei care este supusă agresiunii ruse, fiind necesare şi măsuri de securitate.
„Noi am lucrat cu trei nave de măsurători pe Bâstroe. Pe fiecare nava a fost un reprezentant ucrainean. A mers mult mai repede având trei. Dacă ţin bine minte, reuşeam să măsurăm cam 15 km pe zi cu cele trei nave. Pe partea aceasta a doua se reuşeşte în jur de undeva 3 km pe zi să se măsoare, având o singură navă. Sigur că sunt şi situaţii diferite. Ucraina în acest moment este supusă agresiunii Rusiei. E o chestiune de securitate. Aceste măsurători se fac pe teritoriul Ucrainei, nici măcar la graniţă şi atunci trebuie luate aceste măsuri de securitate”, a conchis social-democratul.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ