Grindeanu (PSD): Cum să susţii prim-ministru exact pe cel ce a tăiat cu 22% bugetul Sănătăţii?

| 23 dec, 20:56

Deputatul PSD Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte al social-democraţilor, a declarat miercuri că, probabil, dacă s-ar fi organizat un concurs pentru a stabili persoana care întruchipează cea mai proastă variantă posibilă de prim-ministru pentru România, cu siguranţă Florin Cîţu "ar fi câştigat detaşat".

 

"Probabil că, dacă s-ar fi organizat un concurs pentru a stabili persoana care întruchipează cea mai proastă variantă posibilă de prim-ministru pentru România, cu siguranţă Florin Vasile Cîţu ar fi câştigat detaşat. Cum să propui prim-ministru în plină pandemie pe cel care consideră că sănătatea nu este o prioritate pentru ţara noastră? Cum să susţii prim-ministru în vârful pandemiei exact pe cel care a tăiat cu 22% bugetul Sănătăţii chiar în momentul în care a izbucnit pandemia în România? Vă spun cu toată sinceritatea, nici dacă v-aţi fi străduit să găsiţi cea mai rea variantă de premier nu v-ar fi reuşit atât de bine. Îmi amintesc perioada 2016 - 2019, văd aici în sală o parte dintre cei care ne atacau atunci cu acea marotă - România creşte pe datorie. E absolut incredibil să vă văd acum, aceiaşi oameni de atunci, că sunteţi gata să îi daţi votul celui care a făcut posibil ca România să scadă pe datorie, şi nu orice datorie, ci una uriaşă, cât Casa Poporului, 30 de miliarde în ultimele 13 luni, adică 77 de milioane de euro în fiecare zi, respectiv 1.000 de euro pe secundă", a spus Grindeanu, în plenul reunit al Parlamentului.
El a adăugat că Florin Cîţu a îndatorat România într-un an "pentru următorii 30 de ani, cel puţin".
Sorin Grindeanu a menţionat că în programul de guvernare al coaliţiei de centru-dreapta "există un fir roşu", adică esenţa programului este "vânzarea" sănătăţii, a companiilor de stat, a operaţiunilor Ministerului de Finanţe.
"USR PLUS începe guvernarea cu o mare ţeapă dată celor care i-au votat. În loc de taxele zero pe salariul minim pe care le-aţi promis în campanie le daţi românilor un studiu de impact, adică le spuneţi celor care v-au votat că veţi face un studiu să vedeţi dacă ceea ce aţi promis poate fi aplicat. Asta ne arată cât de amatori sunt cei care vor veni acum la guvernare: întâi promit, iau voturi, abia apoi analizează dacă pot face ce au promis", a afirmat el.

 

Tag-uri: psd, Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ