Grindina a lovit în Vrancea

| 27 iul, 22:39

După caniculă, o vijelie a lovit Vrancea şi a adus grindina peste Vîrteşcoiu dar şi peste alte localităţi. Peste 500 de hectare de vie au fost afectate în proporţie de 80% - 90% de grindină, potrivit primelor evaluări. Urgia a ajuns şi în alte localităţi, cum ar fi la Cîrligele, dar pagubele au fost mai mici. Meteorologii spun că după perioade de caniculă poate apărea grindina, care se produce după ce picăturile de ploaie traversează straturi de

Vijelia a afectat în cea mai mare măsură viile din Vîrteşcoiu, una dintre cele mai importante localităţi viticole din judeţ. În doar câteva minute, satele din partea de sus a comunei au fost acoperite de gheaţă de mărimea bobului de mazăre. “Grindina a bătut cam 20 de minute, după ora 17.00, iar satul cel mai afectat a fost Faroanele, dar a căzut piatra şi în satele Pietroasa şi Rîmniceanca. Sunt circa 500 – 600 de hectare care au fost lovite de grindină, în proporţie de 80% - 90%. De asemenea, grădinile au fost lovite şi nu a mai rămas nimic. Grindina a venit dinspre pădure şi a scăzut în intensitate spre Cîmpineanca. Cam la limita dinspre Cîmpineanca s-a oprit”, ne-a spus primarul Viorel Mîrza, care a fost în vii pentru a vedea cu ochii lui distrugerile. Comuna a fost acoperită cu un covor de gheaţă, ca iarna, care nu se topise în întregime nici la două ore după urgie. Nenorocirea face ca viile din Vîrteşcoiu să fi fost lovite de grindină şi în urmă cu o săptămână, pe 20 iulie, chiar de Sfântul Ilie, dar atunci pagubele estimate au fost mai mici, de 15-30%, pe o suprafaţă de 900 de hectare. Cum grindina de ieri a lovit cam în aceleaşi locuri, viile au fost, practic, compromise. “Am intrat în vii să vedem cum arată strugurii şi nu prea a mai rămas mare lucru”, a mai spus primarul comunei. Chiar ieri o comisie numită de Prefectură a venit la faţa locului pentru a evalua pagubele produse în urmă cu o săptămână, iar după nenorocirea de ieri va fi nevoie de o nouă evaluare a dezastrului lăsat în urmă de grindină.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ