Gruia Stoica vrea să cumpere şi CFR Marfă din Grecia

| 07 aug, 2013

Grupul Grampet-GFR, câştigătorul licitaţiei pentru vânzarea CFR Marfă, va participa la procesul de privatizare a operatorului feroviar de stat de transport al mărfii pe calea ferată din Grecia, Train OSE, potrivit unui comunicat al companiei transmis, miercuri.

Oficialii companiei precizează că au primit o invitaţie formală din partea autorităţilor elene pentru a participa la acest proces, la care s-au mai înscris, printre alţii, un consorţiu format din Căile Ferate Ruse (RZD) şi Societatea Căilor Ferate din Franţa (SNCF), dar şi COSCO (China Ocean Shipping Company), cel mai mare furnizor de servicii de logistică şi shipping din China.

"Invitaţia pe care am primit-o să participăm la privatizarea Train OSE sper că mai lămureşte o dată soliditatea şi bonitatea noastră ca agent economic", a declarat Gruia Stoica, preşedintele Grampet Group, citat în comunicat.

Procesul de privatizare a operatorului elen feroviar de marfă este al treilea la care participă grupul în afara ţării.

La finele lunii iulie, GFR a câştigat procesul de privatizare a operatorului de marfă pe calea ferată din Croaţia, HZ Cargo. De asemenea, compania participă şi la privatizarea companiei similare din Bulgaria, BDZ Cargo.

În data de 20 iunie, Grup Feroviar Român a fost declarată câştigătoare a competiţiei pentru privatizarea CFR Marfă. Preţul oferit de GFR este de circa 202 milioane de euro şi ar urma să fie achitat integral. Pe de altă parte, GFR şi-a asumat investiţii de aproximativ 900 de milioane de lei în CFR Marfă.

Compania a anunţat că este în discuţii avansate cu instituţii financiare internaţionale care se află în top 5 mondial, pentru a finanţa această achiziţie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ