Gușă, dezvăluiri incredibile! Glonțul de aur în campania prezidențială din SUA, pleacă din România

| 20 aug, 18:06

Consultantul politic Cozmin Gușă a prezentat un scenariu care are toate șansele să se contureze. Un scandal politic care îl implică pe Joe Biden și legăturile sale "necurate" de afaceri, în România sau Ucraina, ar putea reprezenta "glonțul de aur" al campaniei electrole din SUA, prin care echipa Trump poate câștiga meciul cu gruparea Biden.

Eram la Washington și am stat vreo 14 zile, în primăvara lui 2018, cu proiecte media și geopolitice, iar pe televizor se derulau imagini în care Joe Biden îi adresa lui Donald Trump provocări pentru o partidă de box. Iar ăsta a fost începutul duelului pentru candidatura la președinția SUA.

Azi, la nivelul democraților, Joe Biden este numărul doi în tabăra democraților și îl contracandidează pe Donald Trump. Am urmărit cu multă atenție ce se întampla cu apropiații lui Joe Biden. Cum este și normal, în jocuri vine și returul, dar nu au fost foarte multe elemente și discuții. În schimb, Rudi Giuliani, fost primar-vedetă al New Yorkului, actual șef de campanie al lui TRump, l-a atacat direct pe Biden, acuzând că va ajunge în Ucraina ca să investigheze afacerile "cețoase" ale fiului lui Biden.

O mare parte din democrați se luptă în favoarea lui Biden și orice întâmplare nefericită îi adduce un deficit de imagine.

De câte ori m-am întrebat de ce fostul președinte SUA, Barack Obama lăsa la voia întâmplării Europa de Est, nu aveam un răspuns. Iată că a venit si răspunsul! De această parte a lumii s-a ocupat Joe Biden, în general, prin mâna lui dreaptă, Victoria Nuland. Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc, de câte ori s-a dus la Washington s-a întâlnit cu Victoria Nuland. La mijloc este o afacere, iar in Ucraina este o acnhetă majoră în legătură cu afacerile derulate de fiul lui Biden, iar în România, Fondul Proprietatea este, mascat, sub conducerea lui Mark Gitenstein, foarte bun prieten cu Biden. Interesant este că la un fond cu profituri de multe miliarde, banii se duc, nu neaapărat în SUA, ci în alte zone offshore.

La Chișinău este o investigație, derulată de noul ambasador al SUA, privind nocivitatea afacerilor unui oligarh ca Plahotniuc, iar aici ar ajunge și Gitenstein, în legătira cu Plahotniuc.

Este evident că în urma acestor dezbateri, cineva din apropiații lui Donald Trump să nu folosească glonțul de aur al campaniei prezidenșiale împotriva lui Joe Biden. Trump și echipa lui se vor chinui să-l vulnerabilizeze pe Biden cu glonțul de aur din România. Cine ar putea, dacă nu Adrian Zuckerman, un apropiat al lui Trump. Această întrâziere extrem de ciudată a nominalizării lui Zuckerman are interese care lovesc în tabăra democraților, și avem și răspunsul dat în știri de presă de-a lungul timpului, legate de prietenia lui Gitennstein cu Biden.

Iar aici nu pot să nu mă întreb:"Ambasadorul României în SUA, George Maior, cunoaște isprăvile lui Mark Gitenstein în Romania sau face precum Traian Băsescu, care a declarat că la DNA s-au închis toate dosarele politice mari"?.

Donald Trump are oportunitatea de a-și reseta relația cu noul președinte al Ucrainei, dar și continuarea relației cu Iohannis. NU consider că un scandal de campanie din România destabilizează realțiile între țări.

Dacă Trump îl va putea arăta ca om politic profitor, prin afacerile necurate, acolo va fi o bombă de campanie. Acolo nimic nu se precupetește pe tema asta! Pe Trump l-au atacat prin toaate mijloacele. Aceste replici legate de afaceri prin Europa de Est se aplică la americani", conchide consultantul poitic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ