Guvern: Tinerii din Republica Moldova care votează în secţii din România beneficiază de transport gratuit

| 02 noi, 15:51

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care asigură transportul gratuit tinerilor din Republica Moldova care votează în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale în secţii aflate pe teritoriul României, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"E o măsură menită să ofere posibilitatea tinerilor din Republica Moldova, veniţi să studieze în România, să îşi exercite acest drept de vot. E o chestiune de principiu şi un semnal pe care dorim să îl dăm - dreptul la vot e unul fundamental, o responsabilitate şi o dovadă de implicare civică", a declarat Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria. 

El a precizat că beneficiarii acestei măsuri vor avea gratuitate la biletele de tren dus-întors în perioada 12 - 13 noiembrie, "către şi dinspre localităţile cu secţii de votare de pe teritoriul României, anume Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava şi Craiova".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ