Guvernul a adoptat Ordonanţa privind preluarea corecţiilor financiare la buget în POS Mediu

| 24 iul, 2013

O ordonanţă simplă şi un proiect de hotărâre care privesc preluarea corecţiilor financiare la bugetul de stat în cazul Programului Operaţional Sectorial Mediu au fost adoptate, miercuri, în şedinţa de Guvern, a anunţat premierul Victor Ponta, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

El a mai precizat că este vorba despre aproximativ 100 de milioane de lei.

"Este vorba de corecţii aplicate pentru, ştiţi foarte bine, neregulile constatate până în luna noiembrie 2011. Aceste corecţii nu sunt bani pierduţi pentru România, nu mai pot fi folosiţi într-un anumit proiect pe care s-a aplicat corecţia, însă rămân în anvelopa fondurilor pe care România le poate accesa în continuare, deblocând POS de Mediu", a declarat primul ministru.

El a mai precizat că POS Mediu este unul din programele "care merge cel mai bine în ultimul timp".

"Avem deja decontări semnificative. Am vrut ca şi la Programul Operaţional Regional să nu pedepsim pe toată lumea pentru incompetenţa şi lipsa de capacitate a Guvernului până în noiembrie 2011. Guvernul de atunci a plătit din punct de vedere politic. Cei care au încălcat şi alte tipuri de reglementări se află sub investigaţia DLAF sau DNA. Însă nu era corect ca şi la Programul Operaţional Regional să pedepsim pe cei care şi-au făcut datoria corect", a mai precizat Victor Ponta.

Premierul a anunţat pe 10 iulie că urmează să fie adoptată o nouă măsură 'dureroasă' pentru buget, cea referitoare la corecţiile financiare, menţionând că acestea nu pot fi imputate unităţilor administrativ-teritoriale care nu se fac vinovate de neregulile constatate în urma derulării unor proiecte care au beneficiat de sprijinul financiar al UE.

Pe 17 iulie, în şedinţa de Guvern a fost adoptată ordonanţa privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corecţiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislaţia din domeniul achiziţiilor publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ