Guvernul a aprobat investiţii în infrastructura rutieră de 3,87 miliarde

| 14 aug, 2013

Guvernul a adoptat, astăzi, în şedinţa săptămânală, o serie de Hotărâri privind mai multe obiective de investiţii în infrastructura rutieră naţională în valoare totală de aproximativ 3,87 miliarde de lei.

Astfel, potrivit actelor normative citate, au fost aprobată modificarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Autostrada Bucureşti - Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă - Constanţa", în sensul că valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 1.763.194.000 lei. 

Finanţarea obiectivului se realizează prin Contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii nr. 23370, ratificat prin Legea nr. 151/2006, şi de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

De asemenea, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Podul rutier peste Oituz la Poiana Sărată, pe DN11km90+450", judeţul Bacău, în valoare totală de 5.953.000 lei (inclusiv TVA). Finanţarea se va realiza de la Fondul European de Dezvoltarea Regională.

În plus, pentru reabilitarea DN 6, sectorul Drobeta-Turnu Severin - Lugoj km 332+150 - 494+500½, judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Timiş, Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici. Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 943.436.000 lei, iar finanţarea se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul SGG, pentru DPIIS, conform prevederilor bugetare anuale.

Nu în ultimul rând, a fost adoptată HG pentru modificarea Anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr. 1638/2004 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii "Varianta ocolitoare a oraşului Bacău, pe DN 2 - etapa I½, "Varianta ocolitoare a oraşului Braşov, pe DN 1½, "Varianta ocolitoare a oraşului Mediaş, pe DN 14½, "Varianta ocolitoare a oraşului Reghin, pe DN 16 şi DN 15½ şi "Varianta ocolitoare a oraşului Târgu Mureş, pe DN 13 şi DN 15½, precum şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică Varianta de ocolire Bacău½.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.160.937.000 lei (inclusiv TVA), iar finanţarea se va realiza prin FEDR şi din bugetul de stat prin SGG pentru DPIIS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ