Guvernul a aprobat memorandumul privind achiziţia de avioane F-16 din Portugalia

| 25 sep, 2013

Guvernul a aprobat semnarea unui Memorandum de Înţelegere cu Guvernul portughez pentru cumpărarea a 12 avioane F-16,  avizul fiind acordat în şedinţa de miercuri a Executivului, transmite Mediafax.

În luna iunie, Guvernul a anunţat că a aprobat proiectul de lege privind achiziţia a 12 avioane vechi de tip F-16, pentru care va fi plătit 628 milioane euro.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a precizat că avioanele F-16 achiziţionate din Portugalia pentru înzestrarea Forţelor Aeriene Române vor fi aduse în ţară în 2015, până atunci urmând să aibă loc pregătirea piloţilor, în SUA, şi modernizarea infrastructurii pentru a fi compatibilă cu acest tip de aparate.

În septembrie 2012, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat proiectul de "realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană" în cadrul programului "Avion multirol al Forţelor Aeriene.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ