Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Alocări de 4,5 miliarde de lei la Sănătate şi 6,6 miliarde de lei pentru investiţii

| 07 sep, 21:20

Guvernul a aprobat marţi rectificarea bugetară, care prevede, printre altele, clocări de 4,5 miliarde de lei la Sănătate şi 6,6 miliarde de lei pentru investiţii. Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor Europene şi Ministerul Transporturilor primesc cei mai mulţi bani, a anunţat premierul Florin Cîţu.

 

”În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pe acest an. La baza rectificării stă o reevaluare a Produsului Intern Brut, în lumina informaţiilor referitoare la creşterea economică,  PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde faţă de 1,11 miliarde la începutul anului. În prima parte a anului, investiţiile au avut o contribuţie majoră la PIB de peste 5 puncte procentuale în trimestrul 2, ceea ce arată că investiţiile sunt motorul creşterii economice.. Se schimbă estimarea de creştere reală pe care am avut-o la începutul anului, acum mergem pe o estimare de 7% faţă de o estimare iniţială de 4,3%. Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, creşte de la 80 de miliarde la 83,8 miliarde, ceea ce reprezintă un deficit bugetar de 7,13% din PIB”, a declarat premierul după şedinţa de Guvern.
Cîţu a anunţat alocări de 4,5 miliarde de lei pentru a susţine sistemul de sănătate, iar cheltuielile pentru investiţii cresc cu 6,6 miliarde de lei.
Conform premierului, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor Europene şi Ministerul Transporturilor primesc cei mai mulţi bani.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ