Guvernul a scos de la vânzare Hotelul Triumf. Imobilul ar urma să devină sediul DNA

| 28 iun, 18:02

Hotelul Triumf a fost scos din procedura de vânzare şi trecut în proprietatea publică a statului, printr-o OUG adoptată marţi de Guvern, imobilul situat în Şoseaua Kiseleff urmând să fie dat în folosinţă DNA, care a solicitat Executivului un sediu adecvat.

"Guvernul a decis astăzi, printr-o ordonanţă de urgenţă, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privată în proprietatea publică a statului, în vederea utilizării lui ca sediu pentru una din instituţiile publice cu nevoi stringente de spaţiu sau condiţii necorespunzătoare pentru a-şi desfăşura activitatea în parametrii de normalitate", informează Executivul printr-un comunicat de presă.

DNA solicitase Guvernului un sediu adecvat, un spaţiu mai mare pentru a-şi exercita activitatea în bune condiţii, iar Executivul a oferit drept soluţie Hotelul Triumf, soluţie agreată de principiu de DNA. În prezent, se face o evaluare privind costurile adaptării acestui imobil la nevoile instituţiei.

Pinr OUG adoptată marţi, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS.

Potrivit Guvernului, decizia a fost necesară din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituţiilor publice care, fie se confruntă cu probleme serioase de lipsă de spaţiu, fie îşi desfăşoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuşi în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităţilor lor. Pe de altă parte, spune Guvernul, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare până în prezent.

 

 

 

Tag-uri: DNA, Hotelul Triumf
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ