Guvernul, abilitat să emită ordonanțe pe timpul vacanței parlamentare (Președinție)

| 21 dec, 16:02

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe timpul vacanței parlamentare. Președintele a semnat luni mai multe decrete.

Legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonanțe vizează domenii precum finanțele publice și economia, dezvoltarea regională și administrația publică, justiție, muncă și protecție socială, agricultură, dezvoltare rurală și mediu, comunicații și societate informațională, transporturi și cultură.

În domeniul finanțelor publice, Guvernul intenționează, printre altele, modificarea procedurilor naționale în domeniul ajutorului de stat și modificarea legii privind vânzarea produselor și garanțiilor asociate acestora.

Executivul își mai propune să completeze Programul Național de Dezvoltare Locală, să modifice legea privind performanța energetică a clădirilor și pe cea de organizare și exercitare a profesiei de arhitect, să reglementeze statutul personalului de probațiune, să completeze legea privind cazierul judiciar, să modifice legislația privind formarea profesională a adulților și să aprobe cotizația anuală de participare a României la Asociația Internațională a Securității Sociale.

Citește și: Klaus Iohannis a trimis la reexaminare în Parlament legea privind darea în plată

Guvernul mai intenționează să modifice acte normative din domeniul producției, circulației și comercializării alimentelor, al produselor agroalimentare ecologice, al pomiculturii sau al regimului ariilor protejate, al conservării habitatelor naturale, florei și faunei sălbatice, gestionarea siguranței circulației pe infrastructura rutieră, transportul în regim de taxi și închiriere.

Ordonanțele emise de Guvern în perioada vacanței parlamentare vor fi supuse spre aprobare Legislativului până la începutul primei sesiuni parlamentare a anului 2016.

Șeful statului a semnat luni și decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 25/2015 pentru completarea art. 8 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, a Legii privind aprobarea OUG nr. 101/2013 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2011 privind înființarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, a Legii pentru completarea art. 35 din Legea nr. 111/1996 privind desfășurarea în siguranță, reglementarea, autorizarea și controlul activităților nucleare, a Legii pentru modificarea OUG nr. 98/2010 privind identificarea, desemnarea și protecția infrastructurilor critice și a Legii pentru aprobarea OUG nr. 18/2015 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru asigurarea tranziției de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră și implementarea serviciilor multimedia la nivel național, precum și pentru completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002.

Lista decretelor semnate de președintele Klaus Iohannis:

• Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 25/2015 pentru completarea art. 8 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;
• Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 101/2013 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2011 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier;
• Decret privind promulgarea Legii pentru completarea art. 35 din Legea nr. 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă, reglementarea, autorizarea şi controlul activităţilor nucleare;
• Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2010 privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice;
• Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2015 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru asigurarea tranziţiei de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia la nivel național, precum şi pentru completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002;
• Decret pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ