Guvernul alocă 7 milioane de euro pentru venitul de completare al disponibilizaţilor de la Oltchim

| 08 mai, 2013

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, alocarea sumei de maximum 7 milioane de lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2013 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Oltchim Râmnicu Vâlcea în baza planului de disponibilizare întocmit de administratorul judiciar al acestei societăţi.

Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a anunţat, miercuri, că este posibil ca un număr de 900 de salariaţi Oltchim să fie disponibilizaţi.

"Vor fi disponibilizate probabil 900 de persoane, limita pe care am stabilit-o este 1.050 de persoane, limită pe care am calculat-o noi funcţie de suma minimă necesară ca reducere a costurilor cu salariile, care este 1 milion de euro pe lună. Cei care pleacă vor primi plăţi compensatorii conform CCM, dar în principal vor primi acel venit minim de completare", a mai declarat Piperea.

Totodată, acesta a precizat că există mai multe companii interesate de Oltchim printre care şi englezii de la Ineos Kerling.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvenţă din ianuarie 2013 şi este propus pentru a fi privatizat până în luna iunie. În prezent, combinatul funcţionează la 27% capacitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ