Guvernul, anunț de ultimă oră după raportul în cazul Colectiv

| 23 mar, 16:41

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat că, după redactarea raportului Corpului de control al premierului privind intervenția la clubul Colectiv, se vor opera mai multe schimbări de procedură dar și legislative.

"Acest raport, împreună cu rapoartele de management intern pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) le-a făcut la începutul anului și care sunt pe masa premierului, toate aceste documente vor constitui baza pentru modificările legislative necesare sau procedurale, obligatorii, care decurg toate din aceste rapoarte și care vor fi făcute în cel mai scurt timp. E clar că e nevoie de modificări procedurale, dincolo de orice altceva, și s-ar putea să fie nevoie de modificări legislative și aceste lucruri vor fi evaluate în perioada imediat următoare. Aceste rapoarte nu duc la vinovății personale. (...) Dacă schimbările procedurale vor indica schimbări și de competențe se poate lua în calcul și acest lucru", a explicat Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria. 

Întrebat dacă Guvernul va aloca fonduri suplimentare pentru baza materială a forțelor de intervenție, Dan Suciu a spus că acest lucru nu este posibil până la jumătatea anului, ci trebuie așteptată o viitoare rectificare bugetară. 

Referitor la existența unei discuții între premierul Dacian Cioloș și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, după apariția raportului, Suciu a susținut că cei doi au discutat despre Colectiv "nu după raport" și că o vor face și în perioada următoare. 

"Au fost discuții, evident, pe subiectul respectiv, nu după raport, dar vor fi și după raport, pentru că se vor așeza factorii decidenți la o masă cu toate aceste propuneri de modificare de proceduri pe care le luăm în calcul și pașii necesari. Evident că va fi și o consultare suplimentară față de cele deja existente până la acest moment", a susținut purtătorul de cuvânt al Executivului. 

Intervenția de urgență în urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost în mare parte o acțiune necoordonată, cu elemente de improvizație a autorităților, se arată într-o sinteză a raportului Corpului de control al premierului privind intervenția de urgență la incendiul din clubul bucureștean. Potrivit documentului, absența coordonării a fost generată în principal de: "lipsa de exerciții în caz de urgențe majore, neconcordanțe în legislație și baza materială deficitară".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ