Guvernul aprobă Acordul cu Moldova privind preluarea posturilor naţionale de televiziune

| 18 iun, 2014

Guvernul României a adoptat, miercuri, Acordul cu Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, care prevede obligativitatea operatorilor de cablu din cele două ţări de a prelua TVR, respectiv Moldova 1.

Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici a fost semnat la Chişinău, la 31 martie, de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, precizează MAE, într-un comunicat.

După publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii Guvernului pentru aprobare, Ministerul Afacerilor Externe va notifica autorităţile din Republica Moldova cu privire la îndeplinirea, de către partea română, a procedurilor interne pentru intrarea în vigoare a acestui Acord.

Potrivit MAE, acordul prevede obligativitatea operatorilor de cablu din România şi Republica Moldova de a prelua serviciile de programe ale societăţilor publice de televiziune din cele două state. Sunt create astfel condiţiile pentru retransmiterea în România a programelor postului Moldova 1, prin cablu (în regim must carry).

De asemenea, Acordul vine să întărească termenii pentru retransmiterea programelor TVR în Republica Moldova, prin cablu şi respectiv în modul digital, aşa cum au fost stabiliţi prin Înţelegerea amiabilă semnată la 12 septembrie 2013, la Bucureşti, care a fost validată ulterior prin Decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din 7 noiembrie 2013, precizează MAE.

Totodată, Ministerul de Externe reaminteşte faptul că Deciziile Curţii au putere executorie obligatorie, prevalând în faţa oricăror reglementări naţionale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ