Guvernul Dăncilă, acuzat că și-a încălcat promisiunile. Încep executările silite

| 23 noi, 12:14

Sindicaliştii din învăţământ amenință că vor demara procedurile pentru executare silită în vederea recuperarării banilor câştigaţi în instanţă, deoarece drepturile salariale nu au fost incluse în proiectul de OUG privind rectificarea bugetară. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ(FSLI) spune că Guvernul şi-a încălcat promisiunea.

„Vor începe executările silite, pentru recuperarea banilor câştigaţi în instanţă şi neincluşi de Guvern în rectificarea bugetară. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că în Proiectul de OUG privind rectificarea bugetară, nu au fost incluse sumele pentru plata sentinţelor judecătoreşti, aşa cum prevede legea. Această atitudine faţă de colegii noştri care au sentinţe judecătoreşti din anii trecuţi şi care nu sunt puse în executare va crea o stare justificată de profundă nemulţumire, iar Guvernul României trebuie să se aştepte, în perioada următoare, la demararea procedurilor pentru executarea silită a acestor sentinţe judecătoreşti” arată FSLI printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Guvernul României are obligaţia de a asigura fondurile necesare pentru plata tranşei drepturilor salariale aferente anului 2018 şi cele restante de anul trecut, drepturi stabilite prin sentinţele judecătoreşti.

Aceste sume ar fi trebuit să fie cuprinse în Legea bugetului de stat pentru anul 2018, lucru care nu s-a întâmplat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ