Guvernul îi răspunde lui Ciolacu: Schimbarea unui ministru e responsabilitatea premierului. Nu a fost pusă în discuție

| 14 feb, 19:18

Schimbarea unui ministru din Guvern este responsabilitatea premierului, iar în acest moment nu a fost pus în discuție un astfel de subiect. Este răspunsul Executivului pentru președintele PSD, Marcel Ciolacu, după ce acesta a supus că ministrul Energiei „are de dat multe explicaţii” în ceea ce priveşte criza din energie.

 

„În urma apariției unor noi speculații privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului este împuternicit să facă următoarele clarificări: Schimbarea unui ministru este și rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind pus în discuție un astfel de subiect”, arată un comunicat al Guvernului.
Duminică seara, la Digi24, Ciolacu a dat de înțeles că ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, ar trebui demis pentru modul în care s-a făcut liberalizarea energiei, însă spune că premierul Nicolae Ciucă este cel care face „prima evaluare” a miniștrilor.
„Cel care face prima evaluare a miniştrilor este primul-ministru. Eu nu pot să îi cer evidenţe domnului prim-ministru Nicolae Ciucă. Este un om cât se poate de înţelept şi responsabil. Nu am discutat cu dl. prim-ministru niciodată despre demiterea lui Virgil Popescu. Stau de vorbă de câte ori este nevoie, destul de des, cu dl. prim-ministru, ne sfătuim și vorbim care sunt prioritățile și-n zona executivă, și legislativă”, a spus Ciolacu.
Întrebat ce a vrut să spună când a declarat, săptămâna trecută, că nu-i dă un cec în alb ministrului energiei, Marcel Ciolacu a spus că în continuare crede că Virgil Popescu „are de dat multe lămuriri și multe explicații de ce s-a ajuns în această situație. Dar nu cred că suntem într-un moment în care să căutăm vinovați, ci trebuie să venim cu soluții”, a adăugat el.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ