Guvernul limitează remuneraţiile reprezentanţilor statului în AGA

| 21 aug, 2013

Executivul a adoptat, miercuri, o Ordonanţă care prevede limitarea remuneraţiilor reprezentanţilor statului sau ai unităţilor administrativ-teritoriale în Adunările Generale a Acţionarilor.

Potrivit unui comunicat de presă, Ordonanţa privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici sau majoritari sau deţin direct sau indirect o participaţie majoritară vizează alinierea legislaţiei naţionale în domeniu, anunţă Agerpres.

"Prin Memorandumul de politici economice şi financiare asumat de Guvern în angajamentul cu Fondul Monetar Internaţional, sunt definite întreprinderile de stat monitorizate cărora le sunt aplicabile unele măsuri de disciplină economică-financiară. Pentru alinierea legislaţiei naţionale în domeniu, Guvernul a adoptat prezenta Ordonanţă", arată sursa citată.

Principalele prevederi ale actului normativ vizează definirea unor termeni şi expresii care se utilizează la elaborarea, fundamentarea şi aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli, modalitatea de aprobare fundamentare şi rectificare a bugetelor de venituri şi cheltuieli, stabilirea actului normativ prin care se aprobă formatul, structura BVC, a anexelor de fundamentare şi a modului de calcul al indicatorilor economico-financiari, a termenelor până la care se prezintă, în vederea aprobării BVC-urilor şi a contravenţiilor, sancţiunilor şi organelor abilitate în constatarea şi aplicarea acestora şi limitarea remuneraţiilor reprezentanţilor statului sau ai unităţilor administrativ-teritoriale în AGA.

Tag-uri: AGA, FMI, Guvern
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ