Guvernul Ponta i-a convins pe nemți

| 24 apr, 2013

La capitolul atragere de investitorii – și, implicit, creare de noi locuri de muncă – Guvernul pare că își face datoria și că își respectă cuvântul din campanie.

Noul anunț legat de investiția de peste 300 de milioane de euro pe care grupul german Daimler o va face în România, județul Alba, scoate la iveală o evoluție care în general tinde să fie acoperită de agitația constantă de pe scena politică. Este vorba despre „apetitiul” companiilor străine pentru România – Siemens, Michelin, OMV Petrom, Holzindustrie Schweighofer, iar acum Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars.

Am căpătat astfel răspunsul la misterul lansat de premier la sfârșitul lunii martie, când a pomenit despre o înțelegere cu „una dintre cele mai mari și mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica în România”, fără însă a face nominalizări. Este vorba de Daimler, sinonim cu perfecțiunea industriei germane.

La capitolul atragere de investitorii – și, implicit, creare de noi locuri de muncă – Guvernul pare că își face datoria și că își respectă cuvântul din campanie. Stabilitatea economică există, șomajul a scăzut, încrederea agențiilor de rating în România a crescut, iar împrumuturile de pe piețele financiare ne costă mai puțin ca oricând. Dacă va continua pe această direcție, Guvernul va avea din ce în ce mai multe șanse să aducă un real câștig României în termeni economici.

Singura piedică pare să fie, în momentul de față, factorul politic. Dacă forțele din interiorul USL vor găsi înțelepciunea să lase deoparte discuțiile inutile, determinate de interesele fiecărui partid, și dacă opoziția va reuși să vină și cu critici constructive, cu propuneri concrete, vor avea de câștigat atât politicienii cât și românii, deopotrivă. Deși sună a utopie, sunt atâtea exemple pe plan internațional care demonstrează că investițiile bat politica.

În condițiile parcursului bun al economiei românești din ultimul an, cea mai mare lovitură ar fi orientarea către lupta politică și trecerea în planul secund a măsurilor economice și de stimulare a investițiilor.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ