Guvernul pregătește pedepse mai aspre în pandemia de coronavirus

| 18 mar, 18:00

Pe rolul parchetelor au fost înregistrate 61 de dosare (privind 90 de persoane) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, fals în declarații, respectiv neglijență în serviciu, se arată într-un răspuns al Parchetului General către Antena 3, informațiile fiind prezentate în emisiunea moderată de Cătălina Porumbel.

 

„Confruntându-ne cu o pandemie, am analizat imediat gradul de adecvare a prevederilor legale la consecințele răspândirii bolilor. Ministerul Justiției va avea o inițiativă de majorare a pedepselor pe anumite articole care vizează împiedicarea răspândirii bolilor, fuga din carantină și transmiterea deliberată de boli. Am fost consultați pentru fundamentarea factuală a unei eventuale modificări a legii”, scrie Parchetul General.
Până astăzi, 18 martie, la ora 18:00, pe teritoriul României, au fost confirmate 256 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), transmite Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul precedent, de la ora 10:00, a fost de 246 de cazuri.
Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ