Guvernul: premierul a vorbit cu oficialul rus Nikolai Patruşev despre o colaborare în energie

| 17 iun, 2013

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, la Guvern, cu secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev. Cei doi au discutat şi despre perspectivele de colaborare în domeniul energetic şi implicarea companiilor ruse în proiecte de transport şi stocare a resurselor energetice.

"Principalele teme ale dialogului au reflectat voinţa comună de promovare a unei etape noi în relaţiile economice bilaterale, ţinând seama de priorităţile stabilite de comisia economică mixtă, ale cărei lucrări s-au desfăşurat anul acesta la Bucureşti. În cadrul întâlnirii, au fost abordate şi perspectivele de colaborare în domeniul energetic, implicarea companiilor ruse în proiecte de transport şi stocare a resurselor energetice şi proiecte de producere de energie electrică cu impact regional ", se arată în comunicatul Guvernului.

Cu acest prilej, primul-ministru a menţionat oficialului rus obligaţiile României, ca stat membru al UE, în privinţa respectării legislaţiei şi politicilor europene în domeniu.

De asemenea, a fost relevată deschiderea ambelor părţi pentru stimularea investiţiilor reciproce, ţinând seama de oportunităţile oferite de pieţele regionale.

Relaţiile energetice (Rusia este principalul furnizor de energie pentru UE) constituie principalul obstacol între Moscova şi Bruxelles, după ce UE a adoptat al Treilea Pachet Energetic, un cadru juridic care impune separarea activităţilor de producţie de cele de transport şi de tranzacţionare a energiei.

Moscova insistă asupra faptului că acest cadru legal este în detrimentul intereselor sale şi este cu totul împotriva diversificării afacerilor Gazprom, aşa cum cere UE pentru a putea opera pe teritoriul său.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ