Guvernul recomandă reducerea cu 15% a arieratelor operatorilor economici cu capital de stat

| 06 ian, 16:46

Guvernul a aprobat miercuri un Memorandum prin care recomandă reducerea cu 15% a plăţilor restante faţă de cele programate la sfârşitul anului 2015 pentru operatorii economici cu capital sau patrimoniu deţinut direct sau indirect de stat, transmite Agerpres.

"Există în Memorandum nişte recomandări imperative care susţin ca reducerea plăţilor restante, a arieratelor, să fie un obiectiv fundamental în realizarea bugetelor companiilor respective. Avem o ţintă de reducere de 15% a plăţilor restante faţă de cele programate la sfârşitul anului 2015. Modalitatea prin care poate fi calculat acest procent este una cumulativă pentru toate companiile aflate în subordinea unui minister. Adică una dintre companii poate să aibă o reducere a arieratelor mai mare de 15%, alta mai mică, dar media pe minister sau pe unitatea administrativă care gestionează compania respectivă trebuie să fie de 15%", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-un briefing susţinut la Palatul Victoria. 

Potrivit acestuia, în perioada următoare se aşteaptă o "lista de măsuri pentru atingerea acestor rezultate din partea companiilor aflate în subordinea ministerelor care să ţină cont de memorandumul aprobat de Guvern". 

"Situaţia arieratelor rămâne una care să preocupe Guvernul. La sfârşitul anului 2014 aveam 3,4 miliarde de lei arierate. Ţinta pentru 2015 trebuia să fie una redusă cu 45%. Această ţintă nu a fost atinsă. Suntem undeva la un nivel estimat de peste 2 miliarde de lei. Vom vedea cum se închide anul pentru a vedea la ce cifră exactă se aplică acea cifră de 15%. Credem că e un procent mai rezonabil", a mai precizat purtătorul de cuvânt. 

În ceea ce priveşte lista companiilor care au cele mai mari pierderi, Suciu a precizat că acestea sunt în număr de 14. 

"Lista deja este una clasică din păcate. Conduc detaşat câteva întreprinderi din Ministerul Transporturilor, pe primele cinci poziţii, urmate de alte cinci poziţii - întreprinderi aflate în subordinea Ministerului Economiei. Sunt 14 companii care au mari pierderi - cinci la Ministerul Transporturilor, cinci la Ministerul Economiei, trei la ministerul Energiei şi una la ministerul Comunicaţiilor", a precizat Dan Suciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ