Guvernul Tudose, evaluat din nou de Darius Vîlcov. Ce miniștri ar trebui să-și facă griji?

| 29 sep, 12:14

Ziua deciziilor în PSD, liderii partidului analizează activitatea membrilor guvernului Tudose de la instalare până azi, printre evaluatori fiind și Darius Vâlcov, același om care a dus și la schimbarea forțată a guvernului Grindeanu și la care Liviu Dragnea a spus ferm că nu renunță.

În pericol ar putea fi ministrul Sănătății, căruia premierul i-a adus reproșuri aproape în fiecare ședință a Executivului și nici ministrul Transporturilor nu a fost în grațiile lui Tudose în multe cazuri.

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD are loc în nordul țării, la Sucevița, membrii CExN fiind cei care analizează performanțele guvernului Tudose pe baza evaluărilor făcute de Draius Vâlcov, cel care a făcut programul de guvernare al PSD și care a dus indirect la plecarea lui Sorin Grindeanu din fruntea Executivului. Liderul PSD crede actualul Executiv a făcut treabă mai bună.

 

 

Liviu Dragnea a afirmat, în ceea ce privește această evaluare, că se va desfășura la fel ca cea precedentă, respectiv va fi discutată activitatea ministerelor vizavi de respectarea măsurilor din programul de guvernare.

 

 

Sunt câțiva miniștri în Cabinetul Tudose care sunt în permanență apostrofați de premier și față de care are nemulțumiri. Unul dintre aceștia ar fi ministrul Sănătății, căruia Tudose i-a reproșat gestionarea deficitară a crizei vaccinării la copii și birocrația din sistem. Un alt component al Executivului pe care Tudose l-a luat în vizor este Răzvan Cuc, șeful portofoliului de la Transporturi, căruia i-a cerut demisii în cazul pierderilor financiare pe le-a înregistrat compania aviatică de stat Tarom. În ultima ședință de guvern, Tudose i-a amenințat cu demiteri pe reprezentanții Ministerului dacă va depista probleme când vor veni ninsorile.

 

 

Deși ministrul Educației, Liviu Pop, a fost și el luat la rost de șeful Executivului în ceea ce privește lipsa manualelor pentru elevii din clasa a V-a și a manualelor pentru sport și deși face frecvent greșeli de exprimare în spațiul public, Dragnea nu l-a criticat, l-a „mângâiat ironic”.

 

 

Miniștrii care însă nu au de ce să-și facă griji în privința viitorului lor în actualul Guvern sunt cei ai Muncii, Internelor, Justiției și nici chiar Sevil Shhiadeh sau Rovana Plumb care sunt vizate de DNA în dosarul „Belina”. De departe cel mai apreciat ministru este cel al Agriculturii, Petre Daea, care a primit laude atât de la premier cât și de la șeful PSD.

Tag-uri: Guvernul Tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ