Guvernul vrea o lucrare de Brâncuşi dintr-un muzeu din Detroit, oraş în faliment

| 05 sep, 2013

Guvernul ar putea răscumpăra un coif geto-dacic de argint şi o operă a lui Constantin Brâncuşi deţinute de un muzeu din oraşul american Detroit, intrat în incapacitate de plată, a afirmat premierul Victor Ponta.

"E un memorandum în Guvern legat de faptul că oraşul Detroit este în faliment şi îşi vinde operele de artă din muzeu. Şi în muzeu sunt două obiecte - un coif şi o lucrare a lui Brâncuşi. Dacă va putea România să le recupereze - bine, dar nu pot să vă spun în acest moment", a spus prim-ministrul.

Întrebat de valoarea obiectelor, el a spus că "preţul nu s-a precizat în acest moment".

Oraşul Detroit, leagăn al industriei automobilelor din Statele Unite, a devenit în luna iulie a acestui an cel mai mare oraş american care şi-a declarat falimentul, potrivit documentelor judiciare consultate de AFP.

Mult timp bijuterie a industriei, Detroit-ul şi-a pierdut în 60 de ani jumătate din populaţie, iar marile companii au părăsit treptat oraşul, dând o lovitură serioasă veniturilor fiscale.

Datoria publică a celui mai mare oraş din statul american Michigan a fost estimată între 15 miliarde şi 17 miliarde de dolari, un rezultat al multor decenii de management public defectuos.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ