Hans Klemm, ambasadorul SUA: România va avea trei sau patru escadrile diferite de avioane F-16

| 16 oct, 16:13

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, s-a urcat vineri la bordul unui avion de vânătoare F-16, în cadrul unui exerciţiu militar româno-american desfăşurat la Câmpia Turzii. Klemm a declarat că decizia României de a achiziţiona aparate F-16 a fost una înţeleaptă.

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, a declarat, vineri, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, că decizia României de a achiziţiona avioane F-16 este una înţeleaptă şi că astfel va putea avea una dintre cele mai bune forţe aeriene din zonă.

"Evenimentul de azi (Exerciţiul româno-american Dacian Viper 2015 - n.r.) arată impactul parteneriatului de stat cu efectele pe termen lung ale viitorului program al României de înzestrare cu avioane F-16 şi ale priorităţilor securităţii naţionale. (...) Foarte curând vom avea un alt loc pe care să îl numim 'acasă', după ce România va primi prima tranşă de avioane F-16, în septembrie 2016. Anticipez şi ştiu că liderii României speră ca, la un moment dat, România va avea trei sau patru escadrile diferite de avioane F-16, astfel încât să fie printre cele mai bune forţe aeriene din regiune. Decizia de a achiziţiona avioane F-16 a fost una înţeleaptă din partea României, din mai multe motive, principalul fiind că acest avion multirol este cel pe care militarii americani zboară şi îl cunosc cel mai bine", a menţionat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a fost prezent, vineri, la exerciţiul DACIAN VIPER 2015, alături de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi de adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow.

Exerciţiul româno-american DACIAN VIPER 2015 se desfăşoară în perioada 13-30 octombrie, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Forţele Aeriene Române participă la exerciţiu cu aproximativ 250 de militari piloţi şi personal tehnic, cu şase aeronave MiG-21 LanceR şi trei elicoptere IAR-330 (SOCAT şi MEDEVAC), iar Garda Naţională Aeriană a Statului Alabama participă cu aproximativ 200 de militari, opt aeronave F-16 şi tehnica de deservire aferentă.

Potrivit organizatorilor, exerciţiul are ca obiectiv creşterea nivelului de interoperabilitate, efectuarea schimbului de experienţă şi îmbunătăţirea nivelului de antrenament al personalului român şi american prin executarea zborurilor în comun, în conformitatea cu standardele NATO.

Citeşte şi: Ambasadorul SUA la Bucureşti face precizări despre baza de la Deveselu după ameninţările Rusiei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ