Herman Van Rompuy, mulţumit de situaţia de la Bucureşti

| 25 apr, 2013

După ce a discutat atât cu preşedintele ţării cât şi cu şeful Guvernului român, preşedintele Herman Van Rompuy a ajuns la concluzia că  lucrurile s-au îmbunătăţit la Bucureşti.

"După ce am avut astăzi întâlnirea cu preşedintele şi cu primul-ministru, daţi-mi voie să vă spun că sunt încurajat de îmbunătăţirile ce au avut loc şi sunt convins că această atitudine constructivă va fi în beneficiul tuturor cetăţenilor. În momente dificile, este inteligent să combatem provocările împreună, aşa cum procedăm şi la nivel european", a precizat preşedintele Consiliului European, într-o declaraţie de presă, la Palatul Victoria, după întâlnirea cu Victor Ponta.

El a mai precizat că există progrese în îndeplinirea criteriilor de convergenţă şi că îl încurajează pe primul-ministru să continue eforturile pentru a îndeplini toate condiţiile în vederea aderării la zona euro.

La rândul său, premierul Victor Ponta a apreciat că prezenţa preşedintelui Consiliului European la Bucureşti este un semn al importanţei pe care Van Rompuy o acordă tuturor ţărilor membre, inclusiv României.

"Mă bucur că în România situaţia politică şi economică este stabilă şi predictibilă şi am apreciat rolul important pe care preşedintele Van Rompuy, preşedintele Barroso şi preşedintele Schulz l-au jucat în găsirea soluţiilor politice pentru această stabilitate de care România avea nevoie. Efectele benefice ale acestei situaţii stabile şi predictibile se văd în zona economică şi în zona investiţiilor", a remarcat primul-ministru.

În încheierea întrevederii dintre cei doi oficiali, Victor Ponta l-a asigurat pe preşedintele Consiliului European că şi data viitoare când acesta va veni în vizită la Bucureşti va găsi aceeaşi stabilitate politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ