Hidroelectrica a dat în judecată Alpiq şi Energy Holding şi cere "sute de milioane de lei"

| 31 iul, 2013

Hidroelectrica a acţionat în instanţă traderii de energie Alpiq Romindustries şi Energy Holding, cărora le cere "câteva sute de milioane de lei", reprezentând prejudicii cauzate de contractele bilaterale, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Consiliului de Supraveghere al companiei, Remus Borza.

"Le cerem sute de milioane de lei fiecăruia. I-am dat în judecat înainte de 27 iunie", a afirmat Borza.

Borza deţine firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica până în luna iunie, când compania a ieşit din insolvenţă.

Borza a arătat că prejudiciile sunt reprezentate de diferenţa dintre preţul mic la care Hidroelectrica a vândut energia prin contractele bilaterale şi preţul pieţei, mai mare cu cel puţin 50%.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie 2012. Tribunalul Bucureşti a hotărât închiderea procedurii de insolvenţă în 27 iunie anul curent.

Euro Insol a arătat, într-un raport privind cauzele insolvenţei companiei de stat, că acordurile bilaterale de vânzare a energiei au generat pierderi de 1,2 miliarde de euro în perioada 2006-2012, din cauza preţurilor mici la care beneficiarii au cumpărat electricitatea.

Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries, firme din grupul elveţian Alpiq, au cauzat Hidroelectrica un prejudiciu de 850 milioane de lei, iar contractul cu Energy Holding a produs companiei pierderi de 1,4 miliarde de lei în perioada 2006-2012, potrivit Euro Insol.

Contractele cu Alpiq Romindustries şi cu Energy Holding au fost denunţate de Euro Insol anul trecut.

Hidroelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ