Hotnews s-a apucat să-i numere lui Ponta… apariţiile la TV

| 10 iul, 2013

Dacă punem lucrurile în perspectivă, raportul dintre 1.960 de ore lucrate și doar 32 petrecute la TV nu mai pare atât de grav, nu-i aşa?

Publicaţia on-line preferată consumatorilor de Băsescu a postat un articol foarte interesant despre apariţiile la TV ale premierului Ponta. După câte ne dă de înţeles articolul, băsiştii s-au cam săturat să îl vadă pe Ponta la televizor şi blamează frecvenţa cu care premierul apare la talk-show-uri.

Problema care îi macină pe cei de la Hotnews este că Ponta a apărut de, atenţie, 32 de ori la TV, în primele 6 luni de mandat. Noi am făcut un calcul simplu şi ne-am gândit că dacă o emisiune de talk-show durează în medie o oră, atunci 32 de ore din primele 6 luni de mandat ale premierului au fost ocupate cu timpul de emisie. Dacă presupunem că o zi de lucru în funcţia de prim-ministru durează minim 10 ore şi dacă presupunem că săptămâna de lucru are 7 zile, atunci ajungem, în 6 luni la aproximativ 1.960 de ore lucrate.

Dacă punem lucrurile în perspectivă, raportul dintre 1.960 de ore lucrate și doar 32 petrecute la TV nu mai pare atât de grav, nu-i aşa? Putem totuşi să admitem firul discursiv al jurnaliştilor de la Hotnews ca fiind valid şi atunci să spunem că premierul a petrecut mult timp la TV. Acelaşi articol acuză premierul şi guvernul de lipsă de transparenţă din pricina OUG-urilor pe care le emit.

Trebuie totuşi să ne hotărâm. Ori este premierul prea transparent pentru că are o frecvenţă de comunicare publică prea mare, ori nu este transparent în decizii pentru că nu explică actele normative adoptate. Victor Ponta nu vine la emisiuni de tip talk-show să povestească despre preferinţele sale culinare sau să discute despre mondenităţi. Premierul este prezent la emisiuni, la dispoziţia jurnaliştilor care au ocazia să îl întrebe despre politica guvernului, despre programul de guvernare şi despre actele normative adoptate în şedinţele de guvern. Prin urmare devine clar faptul că premierul Victor Ponta vrea să comunice şi o face bine, spre deosebire de guvernul Boc, care a stat sub semnul dispreţului faţă de presă.

Ne aducem aminte înjurăturile printre dinţi ale primului-ministru Emil Boc la adresa lui Victor Ciutacu, dar şi alte incidente de acest gen.

Tema pe care încearcă să o împingă în spaţiul public opoziţia lui Ponta şi a USL-ului este că guvernul stă la TV şi nu în birou. Din păcate, este o temă falsă care va avea tot timpul picioare scurte. Nu cred că poţi să susţii peste 50 de întâlniri externe în doar un an de guvernare şi să stai prea mult la TV.

Transparenţa decizională a guvernului nu este mai puţin dezvoltată decât cea a guvernului Boc. Mai mult decât atât, este suficient să urmăreşti o şedinţă de guvern Ponta pentru a-ţi da seama că presa este prezentă, în medie la cel puţin 30 de minute din aceasta. Dacă ne aducem aminte cum guvernul Boc trimitea presa afară după primele 5 minute de cadre, ajungem la concluzia evidentă că transparenţa nu este problema guvernului USL.

Poate sunt probleme cu guvernarea USL, nimic nu este perfect, dar nu cred că apariţiile premierului, principalul vector de mesaj al guvernului şi, până la urmă principalul responsabil pentru acţiunile guvernului reprezintă o problemă a stilului de guvernare.

Diferenţa fundamentală dintre Ponta şi Boc este că lui Ponta îi place să comunice şi o face foarte bine, în timp Emil Boc a fost veşnic stânjenit, din motive necunoscute nouă, de interacţiunea cu presa şi cu oamenii: fiecare emisiune a fost tratată robotic, mecanic, fără convingere, cu date incomplete, care nu au convins niciodată pe nimeni. Chiar preşedintele Băsescu a condamnat în repetate rânduri deficienţele de comunicare ale guvernelor Boc, dar şi ale PDL per ansamblu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iul, 2013
adriana b
te inseli
Spui ca presa este prezentă, în medie la cel puţin 30 de minute din sedintele de Guvern. Total fals. Daca ai intra pe site-ul Guvernului la inregistrari, ai constata ca jurnalistii au acces doar la inceputul sedintelor, cate 5-7 minute, in medie. In rest, sa stai toata ziua pe TV pe unde apuci, nu doar la talk-show, nu inseamna o buna guvernare. Si nici o buna comunicare atata vreme cat nu faci altceva decat sa manipulezi, sa denaturezi adevarul si sa arunci cu acuzatii in stanga si dreapta.
10 iul, 2013
ilinois
E nu zau !
Ce Don Pop ti-au suparat dragutii de de sefi USL-isti ? Mananci si tu un ban, doar esti tanar si nu traiesti 100 de ani ! Halal jurnalism !
10 iul, 2013
ramona
Sa inteleg ca jurnalistii de la Hotnews sunt vinovati ca au comunicat aparitiile pm la televiziuni mai bine a-ti tacea zau.
10 iul, 2013
diftongu
Si mai bine ar fi sa intelegeti cum se foloseste limba romana inainte sa o folositi. E ca la arme, n-am vrea sa ne trezim cu o maimuta care agita un pistol deasupra capului in metrou, nu? :)
10 iul, 2013
ramona
Maimuta este d-ta .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ