Iași: comisie academică pentru verificarea copacilor ornamentali din oraș

| 20 mai, 2014

Gheorghe Nichita, primarul Iașiului, a anunţat marţi că specialişti din mediul academic vor supraveghea şi viza activităţi de gestionare şi întreţinere a spaţiilor verzi din municipiul Iaşi.

Gheorghe Nichita a afirmat că a dispus înfiinţarea unei comisii din specialişti nominalizaţi de Academia Română, Grădina Botanică, Facultatea de Horticultură şi Institutul de Cercetări Silvice, care vor analiza în detaliu toţi arborii care au fost indicaţi pentru verificări, după scandalul tăierii teilor seculari din oraș.

Această comisie va decide care dintre arborii din oraş vor fi înlocuiţi, în cazul în care se dovedeşte că sunt bolnavi, uscaţi sau nu au stabilitate. La şedinţe vor fi invitaţi, după caz, şi alţi specialişti, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile. Un prim subiect care va fi dezbătut de viitoarea comisie va viza situaţia 'Plopilor fără Soţ', monument al naturii, primarul precizând că municipalitatea va face eforturi pentru a-i salva.

Nichita a menţionat că decizia înfiinţării acestei comisii a fost luată în contextul în care marcarea copacilor din oraş a fost şi continuă să fie speculată într-o manieră tendenţioasă atât de către unii actori politici, cât şi unele canale media şi de o parte a societăţii civile.

Din acest motiv, susţine Nichita, este necesară demontarea 'greşelilor de comunicare şi de abordare a unor teme privind toaletarea şi fasonarea arborilor din municipiul Iaşi'.

'Ştiu că este campanie electorală, iar acest subiect este preluat şi folosit de adversarii politici. Nu discut despre ei, ci despre realităţi. Iar aceasta este una simplă şi clară: nu se taie niciun arbore în parcurile din Iaşi fără să fie analizat! Restul acuzaţiilor, despre nu ştiu ce proiect imobiliar pe spaţiile verzi din Iaşi, sunt simple fantezii de campanie electorală. Subiectul a fost folosit de o fiţuică de şantaj şi în campania electorală pentru alegerile locale, în iunie 2012, când specula că în două luni ar fi trebuit să se construiască un mall în Copou. Au trecut doi ani şi s-a dovedit că erau simple fabulaţii. Acest lucru se întâmplă şi acum, că tot e campanie electorală. Probabil va reveni în discuţie şi în 2016, dar oamenii cu discernământ fac diferenţa între subiecte de campanie şi realitatea din oraş', a mai declarat primarul Gheorghe Nichita.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ