ICEEfest: cum se pot transforma „like”-urile în voturi

| 29 mai, 2013

Facebook nu este doar un loc în care companiile pot să se facă cunoscute, ci este o platformă în care competiţia politică se mută încet, dar sigur. Aşa cum o companie îşi creează o întreagă strategie despre cum să transforme fanii în clienţi şi like-urile în tranzactii, şi un om politic ar trebui să se concentreze pe a transforma like-urile în voturi.

În prima zi a evenimentului ICEEfest participanţii au ocazia de a afla câteva dintre răspunsuri de la unii dintre cei mai relevanţi oameni din domeniu. Lucian Despoiu, Founder & General Manager Kondiment, va modera panelul în care vor lua cuvântul:
Ian Dodson, CEO al Digital Marketing Institute, Weronika Sobolak Client Partner Global Marketing Solutions, Facebook, Colin Delany – fondator ePolitics.com,  Radu Puchiu, consilier al Primului Ministru si Dorin Marian, consultant independent.

Ian Dodson se află în prima linie a industriei digitale din Irlanda de peste 10 ani. Specializat în îndrumarea strategică a organizaţiilor şi în promovarea produselor pe piaţă prin intermediul Internetului Dodson a fondat Digital Marketing Institute, alături de Anthony Quigley, în 2008.

Weronika  Sobolak vine cu input direct de la Facebook, care a început să acorde o atenţie mărită zonei de comunicare politică.

Colin Delany are o experienţă de peste 17 ani în comunicarea politică digitală – obţinută chiar pe piaţa de marketing politic din SUA, una din cele mai active şi competitive din lume.

Delaney este un expert recunoscut în domeniul comunicării online; este, de altfel, autorul a trei cărţi de căpătâi pentru practicanţii şi pasionaţii de marketing politic: “Learning from Obama”, “Online Politics 101” şi “How Candidates Can Use the Internet to Win in 2012” şi contributor la „Huffington Post”.

Ancoraţi bine şi cunoscători ai politicii locale vor lua cuvântul şi Dorin Marian şi Cozmin Guşă.

Dorin Marian a făcut parte din echipa de campanie prezidenţială a candidatului CDR, Emil Constantinescu, contribuind decisiv la victoria acestuia într-o perioadă în care ea nu părea posibilă. El va veni cu un puternic insight din zona campaniilor prezidenţiale şi locale, din experienţa sa de consultant independent.

Radu Puchiu, Secretar de Stat în cadrul cancelariei Primului Ministru, are un CV complex, parcurgând drumul între agenţie de advertising online şi guvernământ în ambele directii, va împărtăşi din experienţa sa.

Expertiză acumulată şi peste hotare

„Anul trecut, echipa de marketing şi comunicare politică a Kondiment a lucrat pentru actualul preşedinte al Ghanei, John Mahama, în ultima etapă a campaniei electorale. Rezultatul a fost unul foarte strâns, numai câteva voturi despărţindu-l pe preşedinte de contracandidatul său, Nana Akufo Addo. Se poate spune, astfel, că orice efort a avut o contribuţie la rezultat, incluzând aici eforturile de promovare online”, explică moderatorul, Lucian Despoiu.

Panelul „From Like to Vote” va avea loc în ziua 1 a ICEEfest: pe 6 iunie, de la ora 09:30.

ICEEfest (Interactive Central and Eastern Europe Festival) este noul brand sub care evenimentul local RoNewMedia a abordat piata marilor evenimente din domeniul tehnologiei şi industriei digitale din regiune.

Ediţia din 2013 se va desfăşura pe 6 si 7 iunie la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City. Festivalul este organizat în parteneriat cu Orange şi cu sprijinul Microsoft - prin Internet Explorer 10 şi Windows 8.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ