Icoana făcătoare de minuni UNICĂ în România, considerată una din cele mai puternice

| 10 apr, 2014

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu este cunoscută ca făcătoare de minuni. Icoana de la Hadambu este una dintre cele mai puternice icoane făcătoare de minuni din țară, pentru că din ochii Maicii Domnului izvorăște un mir cu putere miraculoasă, spun credincioșii.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Hadâmbu a fost pictată în anul 1938 de preotul Octavian Zmău din Roman. Ea a fost donată Mănăstirii Hadâmbu de ieromonahul Iov Mazilu, stareţul aşezământului.

Închisă timp de 32 de ani

Timp de 32 de ani icoana a stat ascunsă în Sfântul Altar al bisericii mănăstireşti, într-o ladă. După redeschiderea mănăstirii în 1992, icoana a fost găsită şi aşezată spre închinare şi cinstire de către monahii mănăstirii.

Ulterior aceasta a fost îmbrăcată în foiţă de aur, ferecată în argint, iar coroanele Maicii Domnului şi ale Pruncului Hristos au fost decorate cu pietre preţioase (smaralde, rubine).

De sărbătoarea Bobotezei din anul 1992 icoana a izvorât pentru prima dată mir, astfel de evenimente miraculoase petrecându-se de mai multe ori cu ocazia sărbătorilor Bisericii în decursul anilor.

Icoana de la Hadâmbu o înfăţişează pe Maica Domnului purtând pe Pruncul Iisus pe mâna dreaptă, asemănându-se cu Icoana Maicii Domnului „Axion Estin“ din Biserica Protaton din Sfântul Munte Athos.

Icoana este unică în România tocmai din acest motiv. Îl înfățișează pe pruncul Iisus ținut pe mâna dreaptă a Maicii Domnului și nu pe cea stângă, ca în restul icoanelor.

Vindecări miraculoase: Un preot bolnav de leucemie, din Brașov, povestește că și-a trimis soția să atingă hainele sale preoțești de icoană, iar apoi s-a îmbrăcat și a slujit cu ele.  După o săptămână, preotul și-a refăzut analizele și acestea au ieșit bine, se vindecase.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

11 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 sep, 19:42
Bogdan
Am fost4
Buna! Sincer imi pare tare rau de comentariile nu prea bune facute la adresa Ortodoxiei, dar mai ales a Maicii Domnului. De ce sunteti atat de inversunati? Intrebati-va!
Maicuta Domnului a facut cu mine o minune. M-a scos din depresie. A venit aici in Bacau unde locuiesc (aceasta icoana de la Hadambu), am fost sa o sarut si sa ma inchin la ea. Nu dupa mult timp am inceput sa simt cum lucreaza in mine si pentru prima data am vazut luminita de la capatul tunelului. Eram intr-o depresie ucigatoare, am avut ganduri sinucigase, nu va pot spune ce intunecime a mintii traiam. Maicuta Domnului m-a facut sa tin capul sus si sa ma ridic, indiferent in ce stare sunt. Dupa cateva zile, am fost si eu la Hadambu la Maica, ca sa o vizitez si asa am fost de bucuros.
Maicuta Domnului sa va aiba in grija si rugati-va ei, ca e grabnic ajutatoare. Doamne ajuta!
15 oct, 2014
Cristian
Cum puteti sa va bateti joc de Maica Domnului.Nu va este frica de pedeapsa divina??Sper sa va lumineze Bunul Dumnezeu mintile.
20 iul, 2014
Sfântul Zoof Ilie
Conflict în stil mafiot între două clanuri de serafimi şi heruvimi

Având reputaţia unui loc al liniştii şi al păcii, Raiul a fost, cu puţin timp în urmă, scena unui atac nemaiîntâlnit. Fiind înarmaţi cu săbii Jedi, câţiva membri ai clanului Serafimilor, au descins într-un loc de reuniune al rivalilor din clanul Heruvimilor. Disputa a izbucnit din cauza neînţelegerii generate de banii obţinuţi în urma pelerinajului organizat la moaştele făcătoare de minuni ale sfinţilor Pic şi Poc. Până la momentul intervenţiei trupelor speciale de apostoli, Bătaia Cea Ruptă din Rai a avut unele consecinţe nefaste pentru ambele tabere: veşminte sfâşiate, aureole sparte şi aripi fracturate.

Printre cei reţinuţi se numără şi Cuviosul Arsenie Cămătarul, temut membru al clanului Serafimilor, dat în urmărire generală pentru un lung şir de minuni comise cu sânge rece folosind sfântul Levier. “De fiecare dată s-a bazat pe relaţiile lui la Muntele Athos pentru a ocoli legea divină, dar iată că am reuşit să-l arestăm. Va posti şi va face canoane aspre pentru mult timp de acum încolo. Mai pe scurt, a dat de Đracu’.”, a declarat sfântul Gheorghe.

Părintele Coşmelie, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, susţine că mulţumită capturării membrilor celor două clanuri, Viaţa de Apoi a Raiului va putea reveni, în sfârşit, la normalitate.
06 iul, 2014
Breaking news de la BOR
Fiindcă nu are încredere în băncile de spéŕmã, un preot a decis să-şi ţină spéŕma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”

Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spermă, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”
02 iul, 2014
Părintele Cleopache
Maica Ecaterina şi maica Filofteia sunt prezente la slujba de Izvorul Tămăduirii:
- Ai luat agheasmă ?
- Eee, am luat p~~a.
- Şi eu, ca proasta, am luat agheasmă !

************
Măicuţele mergeau pe bicicletă prin curtea mănăstirii. Maica stareţă:
- Nu mai faceţi atâta gălăgie, fetelor, că vă pun şaua la loc !

************
Un fost elev, la reuniunea de 10 ani, se adresează profesorilor săi din liceu:
- Stimaţii mei profesori, mă tot frământă o întrebare: chiar atât de idiot eram, de mă tot lăsaţi corigent ?
- Vaaai, se poate, părinte ?

************
Merge o femeie la un popă:
- Părinte, spovedeşte-mă. I-am făcut l~~a lui bărbatu-mi-o.
- Femeie, spune de trei ori Tatăl Nostru şi apoi mergi la râu să te speli pe mâini !
Pleacă femeia să se spele după ce a spus Tatăl Nostru, apoi ajunge acasă.
Soţul: Unde ai fost Mărie ?
- La râu, să mă spăl.
- Si cụ cine te-ai întâlnit acolo ?
- Cụ preoteasa, făcea gargară.

************
De ce merge Iisus pe apă ?
- Orice rąhąt pluteşte.

************
Care este numele real al lui Iisus ?
- Conchita Wurst.

************
Un pedofil, după moarte, rătăcind pe la poarta Raiului, îl întreabă pe Sfântul Petru: “Îl caut pe pruncul Iisus. Este aici ?”

************
Care-i diferenţa între Iisus şi o icoană a lui Iisus ?
- Pentru icoană ai nevoie de un singur cui.

************
De ce moare Iisus în fiecare an ?
- De supărare, pentru că vede că ortonauţii sunt din ce în ce mai idioţi.

************
Se poate ruga un ortonaut în patru labe ?
- Evident că da: una de dimineaţă, două la prânz şi una seara.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ