IGPR: Peste 8.400 de poliţişti vor fi la datorie de Ziua Naţională a României

| 30 noi, 10:40

Poliţia Română va acţiona, la nivel naţional, cu 8.486 de poliţişti şi 3.560 de autospeciale, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice de Ziua Naţională a României, informează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, marţi, Agerpres.

Astfel, din totalul poliţiştilor implicaţi în misiunile desfăşurate de Ziua Naţională, 5.204 sunt de ordine publică, 1.511 sunt poliţişti rutieri, iar 1.771 de poliţişti sunt de la alte structuri. 

Totodată, 3.514 patrule de siguranţă publică, dintre care 678 pedestre şi 2.836 auto, vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. 

Structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea pe 123 trenuri de călători, cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările, precum şi în 262 de staţii şi triaje de cale ferată. 

De asemenea, anunţă IGPR, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 13 aerogări internaţionale şi naţionale, precum şi în 23 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. 

De Ziua Naţională sunt preconizate a se desfăşura manifestări publice şi ceremonii pentru depuneri de coroane de flori, cu participare numeroasă. Măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru aceste evenimente vor fi asigurate de 2.248 de poliţişti. 

De 1 Decembrie, în toată ţara sunt programate ceremonii pentru depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor neamului şi la cele comemorative ale Marii Uniri, parade militare, precum şi spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea unui public numeros. 

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a dispus ca, în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, la nivel naţional, să fie mobilizaţi zilnic peste 23.000 de angajaţi ai MAI, pentru menţinerea unui grad ridicat de siguranţă pentru cetăţeni, informează un comunicat de presă al ministerului. 

Potrivit MAI, peste 7.200 de jandarmi vor fi la datorie pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice la manifestările organizate în următoarele zile, iar aproximativ 8.400 de poliţişti vor acţiona în fiecare zi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor ilegale, dar şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier atât în localităţi, cât şi pe drumurile care converg către zone turistice, inclusiv către staţiunile montane de pe Valea Prahovei. 

Totodată, 5.000 de pompieri vor acorda o atenţie sporită zonelor de desfăşurare a activităţilor organizate în spaţiul public unde se preconizează prezenţa unui număr mare de persoane, se precizează în comunicat.

Efectivele IGSU vor fi pregătite să intervină rapid şi în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă cauzate de condiţiile meteorologice. 

De asemenea, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă şi mulţi români care lucrează în străinătate se întorc în ţară, MAI a mobilizat 2.850 de poliţişti de frontieră care să fie prezenţi în cele 64 de puncte de trecere a frontierei de stat, pentru efectuarea unui control operativ al documentelor şi asigurarea fluenţei tranzitului de persoane şi autovehicule. 

MAI recomandă celor care pornesc la drum să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice pentru a evita blocajele în trafic sau accidentele rutiere. 

Poliţia Română va transmite periodic informări conducătorilor auto prin intermediul Centrului Infotrafic. 

MAI anunţă că Inspectoratul General de Aviaţie poate interveni în acest zile cu cinci aeronave SMURD pentru transportul persoanelor cu urgenţe medicale. Totodată, patru elicoptere sunt pregătite să ofere sprijin aerian celorlalte structurile operative ale MAI, inclusiv pentru misiunile de monitorizare şi fluidizare a traficului rutier. 

O atenţie deosebită va fi acordată manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională, când vor fi organizate 257 de evenimente publice în 204 localităţi din ţară, la care este preconizată participarea a aproximativ 255.000 de persoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ