Imperiul Antenelor contra justiţiei

| 31 mai, 2013

Mobilizarea Antenelor este clar subiectivă şi miroase a presiune mediatică. Mult mai corect şi mai credibil ar fi ca ca structurile societăţii civile care se ocupă de apărarea libertăţii presei şi a drepturilor omului să reacţioneze.

Ştirea reţinerii directorului Antena 1, Sorin Alexandrescu, a declanşat o adevărată tevatură mediatică. Evident, nu în toată presa, ci mai ales în zona trustului Intact, unde purtători de mesaj, moderatori şi tele-jurnalişti şi-au dat mâna frăţeşte pentru a acuza comenzi politice şi subordonarea justiţiei. Dincolo de exagerările care marchează acest caz, se cuvin o serie de clarificări care să echilibreze maniera profund părtinitoare şi subiectivă în care mijloacele trustului Intact au relatat şi au motivat întreaga situaţie generată de arestarea lui Sorin Alexandrescu.

Astfel, din comunicatul emis de DNA se înţelege că cercetarea lui Sorin Alexandrescu a fost iniţiată încă din luna aprilie, adică înaintea numirilor la Ministerul Public, ceea ce pune din start sub semnul întrebării întreaga argumentaţie pe care se fundamentau obiecţiile aduse din zona Intact. Încercarea de a acredita ideea conform căreia ar exista o complicitate între actuala guvernare şi noua conducere a DNA căreia i-ar fi fost “trasate” direcţii clare de acţiune împotriva Intact devine astfel lipsită de fundament.

În ceea ce priveşte aspectul legat acţiunea brutală a organelor de anchetă în cazul directorului Antena 1, este necesară o abordare în afara oricărui parti-pris. Mobilizarea Antenelor este clar subiectivă şi miroase a presiune mediatică. Mult mai corect şi mai credibil ar fi ca ca structurile societăţii civile care se ocupă de apărarea libertăţii presei şi a drepturilor omului să reacţioneze. În acest context, reprezentanţii trustului Intact par a recurge la o strategie a cărei miză este aceea a victimizării. O atitudine lipsită de credibilitate în condiţiile în care feedback-ul din zona ONG-urilor lipseşte, confirmând astfel că acele încălcări invocate în poziţiile trustului Intact nu se verifică.

Nici pe scena politică lamentaţiile celor de la „antene” nu produc reverberaţii semnificative, majoritatea partidelor preferând să le ignore. Este şi o probă suplimentară că nici Antenele nu mai sunt ce-au fost. Puterea mediatică a trustului s-a diminuat, pe fondul unei politicii editoriale tot mai lipsite de calitate.

Erijarea trustului Intact într-un apărător necondiţionat al persoanelor influente din jurul său aflate sub ancheta justiţiei (problemele lui Dan Voiculescu, exemplul recent al lui Sorin Alexandrescu) poate fi însă o temă interesantă pentru un studiu de caz cu privire la cum nu trebuie să funcţioneze presa într-un regim democratic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iun, 2013
mircea
zici Antena 3 si tragi apa...o televiziune facuta din bani furati din conturile comuniste, o televiziune de santaj si propaganda politica, o intreprindere pt lingai politici gen Mircea Badea & co.
31 mai, 2013
Tudor
Mesaj catre autor
Stimate Ciprian Stan, mananci cacat. Sa ai pofta, basist abject ce esti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ