În ce condiții o susține Ponta pe Dăncilă la prezidențiale."Cu guvernul actual, nu intră în turul 2"

| 24 iul, 08:46

Fostul premier și lider al PSD Victor Ponta a declarat, marți seara, la Realitatea TV, că partidul Pro România ar putea să susțină candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale, ca "un candidat al stângii", dacă aceasta prezintă un proiect credibil de schimbare a guvernării.

Victor Ponta spune că Viorica Dăncilă nu va intra în turul doi dacă rămâne cu actualul Guvern, dar că nu își dorește să vadă o bătălie finală între doi candidați de dreapta: Klaus Iohannis și Dan Barna.

Principalul handicap al lui Dăncilă este lipsa de performanță guvernamentală, crede Ponta, iar singura scuză a premierului PSD este că nu a fost lăsată de Dragnea.

Dacă guvernează bine până în noiembrie, Dăncilă va lua voturi și ar putea intra în turul doi, consideră liderul Pro România.

Condiția pentru orice discuție de susținere a candidatului PSD, spune Ponta, este restructurarea solidă a guvernului, cu maxim 20 de miniștri, și apoi continuarea procesului în jos, pe schimbarea administrației publice.

Principalele mesaje ale lui Victor Ponta pe acest subiect:

Mi-e greu să spun dacă o vom susține pe doamna Dăncilă, un proiect mai larg este schimbarea guvernamentală, pentru asa ceva i-aș sprijini; le-am spus: aveți un proiect bun vi-l votăm noi, nu aveți nevoie de UDMR;

- Dacă va fi un proiect în care să credem, vom intra și la guvernare, acum nu putem în condițiile acestea;

- Dacă doamna Dăncilă rămâne cu acest Guvern, nu intră în turul doi; lumea stă la cozi și o înjură, de la 1 septembrie lumea vine din vacanță, toate nemulțumirile se duc la premier;

- Dăncila a făcut câteva lucruri bune, Pleșoienii să se ducă la Moscova, nu puteai să te prindă 10 august cu Carmen Dan la Interne; legat de candidatură, nu putea să scape, nu a scăpat nici Năstase

- Handicapul principal este lipsa de performanță guvernamentală, a zis că nu a lăsat-o Dragnea, o cred, îl cunosc. Dacă guvernează bine până în noiembrie, o să ia voturi.

- Aș merge și as susține guvernul dacă vine cu proiecte în care să cred. De ce să nu susțin? noi suntem Pro, cei de la USR sunt Contra;

- Cred că electoratul disciplinat al PSD va vota candidatul;

Trebuie să existe o soluție pentru principalul electorat de stânga; problema este modul de guvernare, oamenii ziceau că Năstase a fost arogant, dar a guvernat bine;

Știu foarte bine ce se întâmplă în PSD, vorbesc cu trei sferturi din oameni, este un Game of Thrones, toată lumea înjunghie pe toată lumea; Unii zic las-o să candideze ca să îi luăm locul;

- Am băut o cafea (cu Dăncilă - n.r), m-a căutat, mi-a spus că ar dori să aibă sprijinul ProRomania, o să ne mai gândim. I-am spus, Viorica e ok cu prezidențialele, dar ai grijă că tot guvernul stă pe o bombă, ai terminat banii, ai distrus ce aveai prin casă, te împrumuți, îi minți pe primari; eu pot să spun cât de gravă e problema.

- Aveți o problemă cu guvernul, cu miniștrii, OUG 114 nu ați abrogat-o, cu banii pentru pensii nu; soluția este o restructurare integrală a guvernului, și apoi te duci în jos pe schimbarea administrației publice; un alt guvern, maxim 20 de ministri, restructurare solidă.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ