În prag de iarnă, RADET nu are bugetul aprobat

| 28 oct, 14:02

RADET București anunță că instituția nu are buget aprobat pentru anul în curs și nici pe cel rectificat pentru anul 2014 și atrage atenția că funcționarea în condiții de eficiență economică a regiei a devenit problematică, existând riscul blocării activității furnizorilor de bunuri și servicii sau lucrări, mai ales a celor de energie termică, electrică și apă.

''Regia funcționează în prezent cu o neacoperire a necesarului de cheltuieli de aproximativ 15 procente, pentru că bugetul pe anul 2015 nu a fost aprobat. Până în momentul în care au existat alternative de funcționare a regiei am găsit soluții.

Însă, în acest moment, neaprobarea bugetului rectificat pe 2014 și a celui pe anul 2015 expun instituția la riscul neasigurării fondurilor necesare pentru pregătirea, întreținerea și remedierea avariilor sistemului centralizat de alimentare cu energie termică a populației. Și funcționarea în condiții de eficiență economică a regiei a devenit problematică, existând riscul blocării activității furnizorilor de bunuri și servicii sau lucrări, dar mai ales a celor de energie termică, energie electrică și apă", a declarat Valentin Vițalariu, directorul general RADET, citat într-un comunicat remis presei.

Citeşte şi: Andrei Gerea: Bucureștenii nu vor avea probleme în ceea ce privește alimentarea cu agent termic

Potrivit comunicatului, bugetul RADET pe anul 2014, cu o valoare a veniturilor și cheltuielilor de 1.293.098 mii lei, a fost depus la Primăria București în data de 10 ianuarie 2014 și aprobat prin HCGMB nr. 33 din 27 februarie 2014.

''Urmare a execuției bugetare, în data de 30.09.2014, Consiliul de Administrație al regiei a avizat un buget rectificat cu o valoare a veniturilor de 1.206.892 mii lei și o valoare a cheltuielilor de 1.423.941 mii lei.

Diferența dintre cheltuieli și venituri a rezultat, în principal, din neaplicarea calendarului de implementare a Memorandumului care are ca obiectiv realizarea serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul București prin care datoriile RADET către Electrocentrale București se stingeau prin confuziune'', se precizează în comunicatul citat.

Regia susține că proiectul privind bugetul rectificat a fost depus la PMB, în termenul legal, ulterior fiind elaborat și avizat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2015. ''Proiectul de buget pe anul 2015 a fost depus la PMB în vederea aprobării în data de 20.01.2015, conform termenelor prevăzute de legislația în vigoare, însă nici acesta nu a fost aprobat.

Astfel, în conformitate cu prevederile legale, regia a fost nevoită să se încadreze în 90% din cheltuielile aprobate în bugetul pe anul 2014 pe perioada menționată, în prezent, rezultând o neacoperire a necesarului de cheltuieli de aproximativ 15%'', se mai arată în comunicatul citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 14:27
Alina
loc de munca
Cum sa faci bani pe net! Acum s-a lansat un sistem care te invata simplu, pas cu pas, cu extrem de multe detalii, cum sa faci bani pe net. Vrei si tu sa stii cum sa faci bani pe net? E timpul sa lasi la o parte rutina serviciului si sa incepi o viata noua! La noi gasesti tot ceea ce ai nevoie: o echipa dinamica, multa seriozitate si, mai ales, posibilitatea reala si verificata prin care tu sa castigi bani! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ