În raza de acțiune a președintelui, PDL și PMP sunt în continuare pe o traiectorie de coliziune

Degeaba a îmbrâncit PDL piticul sanguinar PMP, încercând disperat să-i imprime o mișcare centrifugă. Cât timp ambele formațiuni sunt în câmpul gravitațional al Palatului Cotroceni, nu se întrevede nimic bun pentru liberal-democrații care încearcă să-și salveze constructul politic.

Născuți la vremea respectivă din resturi și oaste de strânsură, năpârliți conjunctural de la stânga spre dreapta, liberal-democrații se văd în prezent nevoiți să admită că structura partidului este precum istoria acestuia: defectuoasă și lipsită de temei.

Liberal-democrații nu au resimțit până acum lipsa unei idei care să-i unifice și pentru care ar merita să lupte, dar nici nu e de mirare, cât timp au fost la putere și au avut parte doar de beneficiile celui care are deopotrivă pâine și cuțitul. Acum, însă, se văd nevoiți să verifice pe viu structura de rezistență a partidului, testându-l pentru prima oară într-o situație limită.

Cât timp nu vor găsi resursele politice necesare să se smulgă în puținul timp pe care-l mai au la dispoziție din influența malefică a președintelui Traian Băsescu, PDL riscă să fie înghițit de gaura neagră care se rotește din ce în ce mai strâns, mai întâi spre europarlamentare și la urmă, spre alegerile prezidențiale din 2014, care vor pune un mare punct în finalul unei aventuri politice funeste, care s-a întins nejustificat și a costat țara nepermis de mult.

Partidul Mișcării Populare, pe de altă parte, deși a tot fost pomenit ca Alba ca Zăpada a politicii încă dinainte să-și facă simțită prezența ca fundație moșită la fereală, pe aleile Palatului Cotroceni, se dovedește mai degrabă o formațiune politică de factură traseistă și cu veleități centuriste.

Singura sa trăsătură în comun cu personajul de poveste amintit constă în faptul că pare o pepinieră de pitici politici bidimensionali, cum a și remarcat sub inspirația momentului Elena Udrea. Să tot croșetezi mari proiecte cu asemenea personaje lipsite de statură.

Puși la îngrășat pe seama PDL, pe care-l destructurează pas cu pas, menirea și mișcarea traseiștilor populari este de a fi sacrificați de ignatul europarlamentarelor pentru masa îmbelșugată a odraslei care combate cauze arctice pe la Bruxelles.

Până atunci, însă, PMP își umple timpul rămas cu ce are la îndemână. Cum, orice ar face, mișcătorii populari se dovedesc incapabili să-și îndeplinească principalul obiectiv politic și anume acela de a convinge nehotărâții să mai râdă odată la bancurile nesărate ale președintelui, se văd nevoiți să recurgă la cea mai veche armă politică, cea a trădării.

Ca în jocurile copilăriei, PMP scandează pentru fiecare traseist atras în rândurile sale: ”Țară, țară, vrem ostași!” Jocul este cu atât mai actual cu cât războiul dintre Băsescu și Blaga nu s-a încheiat cu îmbrâncirea Elenei Udrea din partid, ci abia acum începe.

Baletul anevoios pe care-l execută cele două formațiuni, una în jurul celeilalte și dând onorul deopotrivă cu deferentă slugărnicie spre palat, riscă să conducă într-un mod neașteptat spre realizarea idealului de unificare a dreptei, prin carambol.

Chiar dacă nu va avea rezultatul sperat de floarea consilierilor prezidențiali, electoratul se va distra și va acorda evenimentului toată atenția care i se cuvine unui foc spectaculos de artificii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 2013
cantautor
Imi place sa constat ca la mai multi oameni,incepe sa le placa filozofia...
Sau macar o parte mica din ea...
Aia cu "ciupitul" lui Tutea,sigur.
Daca te consoleaza,ia de la un minunat poet roman,o minunata zicere:
E unul care canta mai dulce decat mine?
Cu-atat mai bine tarii, si lui cu-atat mai bine.
Apuce inainte s-ajunga cat de sus.
La rasaritu-i falnic se-nchina-al meu apus.
Iar voi, care asupra-mi sageti tocite trageti,
Cantati, daca se poate, fiti buni si nu mai rageti
07 aug, 2013
Ferenczy Stefan
hmmm
Meștere, uite cum stă treaba. Dacă tot ți-ai propus să mă inoportunezi on a daily basis, te rog să faci măcar un minim efort de documentare și formulare. Cât timp îmi scrii înainte să-ți bei cafeaua de dimineață, abuzând de limba română mai ceva ca odrasla de la Bruxelles, să nu ai pretenția să-ți și răspund. De acum înainte, vorbești cu mâna...
07 aug, 2013
cantautor
pentru Fery:
nu prea imi plac exprimarile astea cu "mestere",dar este optiunea ta..
pentru eventualele greseli de exprimare,imi cer scuze,sper ca o sa le accepti...
in fond ,suntem ca o mare familie:
"Nivelul crescut al analfabetismului si al celor fara o scoala primara terminata, in Romania, nu afecteaza procesul de vot. In caz contrar, PSD ar disparea de pe scena politica, este de parere sociologul Bruno Stefan, presedintele Fundatiei "Biroul de Cercetari Sociale".
Nu inteleg,desi mai bine ar fi ca sunt contrariat,daca nu imi mai raspunzi care este problema ...sau ti se pare ca asta ai facut pana acum?
07 aug, 2013
obiectiv
Cum bine spuneai Dta,suntem amandoi la datorie...
Ambii bugetari,avem timp berechet,contribuabilul ne plateste salariile pentru contractul de munca cu durata nedeterminata...pentru cel de prestari servicii(conventie),dupa cum ne descurcam fiecare...
Am votat rar PDL,dar l-am si votat..
Am fost la referendumul de demitere,unde am fost impotriva..
Nu sunt membru de partid...
De unde atata interes pentru PDL sau MP?
Sunt curios,vad ca-ti intensifici activitatea,spune-ne si noua,ati primit la voi la "unitate" ceva sondaje noi?
07 aug, 2013
obiectiv
Cred ca F. nu se referea la mine?
Oricum se apropie ora de plecare...
Subscriu,fara strangere de inima,la prietenia dintre Eba si lb.romana...
DIn nefericire,pe liste,au fost nominalzate doamne cu alte indeletniciri,mai practice(sotie,fica,pupila,apropiata etc),nu au dat teste...
Testul l-a dat,de fapt,cetateanul votant...
Cred ca l-a picat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ