În timp ce Antonescu se chinuie sa dea foc USL, lumea se luptă cu apele

|

În timp ce cabinetul se întrunea în ședință de urgență pentru a lua măsurile necesare ajutorării sinistraților, dar și pentru a se pregăti pentru eventuale noi inundații, având în vedere prognoza defavorabilă, Crin Antonescu se străduia să dea foc USL într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

România s-a trezit în această dimineață cu imaginile de coșmar ale inundațiilor din nord-vestul județului Galați. Potopul a lăsat în urmă sute de case inundate, a provocat prăbușirea stâlpilor de electricitate și a făcut ca zeci de localități să fie practic izolate de restul țării. Cei care au putut, s-au refugiat din calea apei împreună cu animalele și ce au putut să își salveze din avut pe acoperișuri. Din nefericire însă, șapte persoane nu au mai apucat să se salveze, pierzându-şi viața în puhoaiele dezlănțuite.

Numărul victimelor putea fi chiar mai mare dacă autoritățile nu ar fi acţionat pentru a face față situației excepționale care s-a creat la Galați. Au fost mobilizate poliția, armata și pompierii, iar echipele de intervenție au reușit să salveze de la înec zeci de oameni și sute de animale.

În timp ce cabinetul se întrunea în ședință de urgență pentru a lua măsurile necesare ajutorării sinistraților, dar și pentru a se pregăti pentru eventuale noi inundații, având în vedere prognoza defavorabilă, Crin Antonescu se străduia să dea foc USL într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Intrat într-o campanie electorală prematură, președintele PNL caută în ultimele zile să convingă pe oricine este dispus să asculte că a procedat corect atunci când a dinamitat orice dezbatere serioasă cu privire la exploatarea minieră de la Roșia Montană. Și, cum argumentele obiective lipsesc, președintele PNL încearcă să își ascundă propria vulnerabilitate aruncând cu noroi în partenerii de guvernare prin atacuri personalizate fără precedent, activând astfel şi spectrul instabilităţii politice.

Numai că, în timp ce îi dă lecțíi premierului despre responsabilitate, Crin Antonescu dovedește că n-are absolut nicio idee despre ce înseamnă asta.  Pentru că, indiferent de ce calcule electorale ți-ai face, ca om politic responsabil nu ai voie să riști aruncarea în aer a stabilității politice a țării, într-un moment atât de dificil. A zgâlțâi barca guvernării acum, când oamenii se luptă cu furia apelor este o dovadă de cinism care aduce foarte mult aminte de Traian Băsescu, partizanul incontestabil al crizelor politice concurat, iată, acum de Crin Antonescu.

În fața dramei sinistraților de la Galați, este de datoria politicienilor, indiferent de ce parte a baricadei s-ar afla, să dea dovadă de solidaritate și să facă tot posibilul pentru a-i ajuta. Cu atât mai mult ai o asemenea obligație când te numești Crin Antonescu, lider al unui partid de guvernământ și candidat cu pretenții la cea mai înaltă funcție în stat.

În loc însă să se ducă la Galați, sau măcar să discute cu propriul ministru, Lucia Varga, despre ce se poate face pentru sinistrații de acolo, Crin Antonescu pune ”bombițe” la temelia USL și, implicit, a guvernului pe care pretinde că îl susține. Atacurile lansate de președintele PNL îi slăbesc profilul prezidențial, arătând electoratului că este incapabil să acționeze cu responsabilitatea cerute deținătorului unei asemenea funcții. În plus, domnul Antonescu se asociază anti-modelului băsescian de a face politică. Adică exact ceea ce Crin Antonescu pretinde că urăște mai tare şi ceea ce majoritatea populaţiei, cu siguranţă, nu doreşte să mai vadă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ