Încă 13 persoane infectate cu coronavirus şi aflate în Spitalul Judeean Suceava au murit

| 30 mar, 21:53

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni seară, încă 13 decese la persoane infectate cu coronavirus. Toţi pacienţii, cu vârste cuprinse între 40 şi 80 de ani, se aflau la Spitalul Judeţean Suceava, pe diferite secţii. Numărul deceselor la persoane confirmate cu coronavirus a ajuns la 65.

 

”Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus. Toate cele 13 persoane cu vârsta cuprinsă între 40 şi 80 de ani au fost internate în Spitalul Judetean de Urgenţă Suceava, în mai multe sectii, după cum urmează, nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie”, a transmis, luni seară, Grupul de Comunicare Strategică.
Sursa citată a precizat că secesele au fost înregistrate în perioada 22- 29 martie 2020, însă diagnosticarea cu coronavirus a fost făcută în cursul zilei de luni.
Numărul deceselor la persoane confirmate cu coronavirus a ajuns la 65.
Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 209 au fost declarate vindecate şi externate ( 55 la Timişoara, 80 la Bucureşti, 23 la Iaşi, 15 la Caraş-Severin, 7 la Craiova, 10 la Constanţa, 10 la Prahova şi 2 la Cluj, 1 la Galaţi, 1 la Mureş      1 la Bihor, 1 la Brăila, 3 la Braşov). Totodată, până acum, 46 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Ialomiţa şi Satu Mare, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 1 şi 90 de ani”, anunţă autorităţile.
La ATI, în acest moment, sunt internaţi 55 de pacienţi, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 9.255 de persoane. Alte 126.371 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unităţi medicale private.
În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 86 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 12 în Franţa, 6 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 16 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 4 în Franţa, unul în Germania, unul în Spania şi unul în Marea Britanie, au decedat.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 12 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat, în acelaşi interval de timp, 1.273 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
Poliţiştii au depistat, în ultimele 24 de ore, 10.092 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.048.902 lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ