Încă o mizerie marca Macovei la adresa României

| 17 oct, 2013

Monica Macovei mai poate bifa fericită o mică mizerie la adresa adversarilor din USL și a guvernului Ponta. E drept, nu-i mai ies cozonacii umflați, ca pe vremuri, mai ales de când s-a apucat și șeful de la Cotroceni să se ia neinspirat în gură, la per tu, cu ”parteneru extern”, dar mai merge și o chiflă din când în când, în lipsă de altceva.

Gogoșica a fost trântită festiv pe masa guvernului Ponta, cu același entuziasm de odinioară căci, deh, intenția contează, nu cantitatea. Din câte reiese din expozeul făcut recent de vicepreședintele german al PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a profitat probabil de una din (dez)informările trimise de justițiara care se și vede încă o rundă europarlamentar din partea PDL. Din generalitățile puse în text de Weber a reieșit clar un lucru și anume că PPE nu ne vrea în spațiul Schengen, fiind bun pentru acest refuz orice pretext, cum ar fi acela că Guvernul de la București "se implică clar în treburile justiției".

Ce putem spune? Guvernul USL se implică atât de clar încât a reușit performanța să fie până la ora actuală singurul guvern de după 89 care s-a remaniat în repetate rânduri și și-a pus demnitarii până la rang de ministru la dispoziția Justiției. Comparativ, implicarea guvernelor PDL este mult mai neclară, cu greu putând numi dosare finalizate pe spețe de corupție sau răspundere ministerială după ani buni de guvernare teleghidată de la Cotroceni și după ce chiar și Uniunea Europeană a început să se întrebe ce și cum cu fondurile absorbite pe vremea când împărțeala se făcea cu predilecție prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului condus de ”fruntașa la absorbție”, preferata actuală a președintelui pentru Cotroceni, Elena Udrea.

Dar bine că veni vorba despre absorbție. Supărarea germanului, pe cât de mare, pe atât de neprecizată. Evitând in extremis să menționeze care este ”implicarea clară” a guvernului în treburile Justiției, implicare ce ar trebui, zicem și noi, să fie ceva de ordinul spectaculosului ca să mai poată eclipsa telefoanele cu porunci, date de Băsescu procurorului general, vicepreșul german Weber se rătăcește prin decorul scuzelor conjuncturale care maschează detaliul esențial că PPE nu mai vrea România în Schengen de când nu mai sunt partenerii populari la putere și declară o chestie care ar fi cu siguranță foarte amuzantă dacă nu ar fi revoltătoare: rata de absorbție a țării noastre, care conform declarațiilor lui Weber, "a scăzut la un nivel deplorabil".

Aici deja putem spune că inclusiv Martin Weber este o victimă a dezinformărilor pe care le primește din România și le propagă pe nerumegate, fără o minimă și obligatorie verificare prealabilă. Nu de alta, dar sunt cât se poate de publice cifrele care-l contrazic pe ”binevoitorul” popular. În plus, ar trebui să-și exercite spiritul critic mai ales și mai întâi asupra acestor informări care-i parvin din România, singura țară din câte știm care a avut anul trecut un europarlamentar cercetat și atenționat pentru dezinformarea la vârf a Parlamentului European. Dacă privim puțin mai departe în urmă, am putea jura că și solidaritatea politică cea mai acerbă își poate atinge limitele, mai ales când vine vorba să dai crezare și să te compromiți ascultând de cineva care a fost luat în repetate rânduri în vizorul legislativului țării sale cât timp a fost în guvern iar activitatea sa a rămas memorabilă mai ales prin caracteristica repetată de neconstituționalitate, o ștampilă rușinoasă aplicată mult prea des inițiativelor sale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ