Încă o victorie pentru Viorica Dăncilă: Congresul PSD are loc pe 29 iunie

| 13 iun, 16:17

Încă o victorie pentru Viorica Dăncilă: Congresul PSD în care partidul își va alege conducerea va avea loc pe 29 iunie, cu toate că unii membrii au cerut amânarea acestuia.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, după CEX, că s-au luat anumite decizii privind congresul PSD din data 29 iunie.

De asemenea, Viorica Dăncilă a mai spus că ea este hotărâtă să candideze la președinția PSD. ”Fiecare coleg este liber să candideze, eu nu voi veni cu o echipă, această abordare mi se pare incorectă. Lista este deschisă. Eu am vorbit în numele meu, iar cei care vor candida sunt oameni de valoare”, a precizat prim-ministrul.

În ceea ce îl privește pe Paul Stănescu, Dăncilă a afirmat că nu trebuie sancționat niciun membru de partid pentru o opinie personală. ”Nu putem să sancționăm pe cineva dacă nu e de acord cu părerea liderului”, a spus acesta.

Viorica Dăncilă a mai anunțat că la moțiune se va asigura cvorumul, însă nu se va vota.

Viorica Dăncilă a afirmat că recunoaște că a spus că cei care votează moțiunea vor fi excluși din PSD: ”Am spus acest lucru și nu neg, însă nu președintele partidului îi exclude, ci grupurile din care ei fac parte”, a spus premierul.

Premierul a mai spus că în ședința de astăzi nu s-a discutat despre un candidat comun la prezidențiale cu ALDE. ”Trebuie să avem o abordare echilibrată, bazată pe anumite sondaje, discuții în organizații. Cred că pentru candidatul la prezidențiale trebuie să avem un alt congres. Dacă am fi fcut acum și desemnarea, mesajele PSD erau diluate. Acum trebuie să vorbim despre programul de Guvernare. Într-un congres a cărei dată o vom decide în CEX vom veni cu platforma candidatului. Cred că la sfârșitul lunii iulie”, a mai spus aceasta.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Paul Stănescu a avut un schimb dur de replici cu Viorica Dăncilă, căreia i-a cerut amânarea congresului programat pe 29 iunie.

Viorica Dăncilă ar mai fi afirmat, în cadrul CEX-ului, că cine va vota moțiunea de cenzură de marți, 18 iunie, va fi exclus din partid.

Viorica Dăncilă nu a cedat și i-a spus baronului că nu vrea să ducă partidul pe un drum greșit și de aceea e cel mai bine ca organizarea congresului să aibă loc imediat. De altfel, ea e singura care și-a anunțat candidatura până la această oră.

În ciuda propunerii lui Paul Stănescu, Viorica Dăncilă nu a cedat și a spus că nu supune la vot propunerea de amânare a congresului PSD, spun surse pentru Realitatea TV.

Aceleași surse afirmă că între Viorica Dăncilă și Paul Stănescu au avut un schimb dur de replici. Paul Stănescu i-a spus premierulul că nu ăsta este viitorul PSD și că ar trebui să vină tineri la conducerea congresului.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că Congresul PSD nu se va amână. ”S-a luat o decizie în CEX, deciziile sunt luate prin vot, ele nu se modifică sub nicio formă”, a afirmat prim-ministrul.

Șeful CJ Vrancea, Marian Oprișan, a afirmat joi la Parlament, de asemenea, că nu „suntem răzgândaci, iar deciziile se vor respecta”.

„Decizia CEx se va respecta. Eu n-aș fi de acord, pentru că nu suntem răzgândaci, nu putem să ne culcăm dimineața cu o decizie și să ne trezim seara cu altă decizie. Este aberant. Și în toată lumea civilizată într-o săptămână, când îți pleacă șeful partidului sau ți-l arestează, se fac alegeri din acest punct de vedere și se rezolva situația”, a spus Marian Oprișan.

Paul Stănescu nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor, precizând că va face declații după CEX.

Lia Olguța Vasilescu, de asemenea, nu a vrut să facă declarații. ”Nu fac niciun fel de declarații”, a spus ea, înainte de CEX PSD.

Marcel Ciolacu, întrebat dacă ar trebui schimbată data Congresului PSD, a afirmat că nu știe.

Dumitru Buzatu a precizat, înainte CEX, că în principiul sunt niște decizii deja luate. ”În principiu aveam deja niște hotărâri luate și rediscutarea acestora ține doar de plenul CEX. Vom vedea care sunt opiniile”, a spus liderul PSD Vaslui.

”Trebuie să revenim la principii, congresele sunt oportune de câtte ori se întâlnește o situație de criză în partid. Sigur, nu trebuie să exagerăm, totuși nu puteam evita lucrurile acestea dacă o majoritatea din CEX decizide în acest fel”, a spus acesta.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte joi, la sala grupului parlamentar al partidului de la Camera Deputaţilor însă gruparea lui Paul Stănescu, împreună cu Marcel Ciolacu și alți baroni PSD, ar dori să forțeze amânarea Congresului anunțat deja pentru data de 29 iunie sau să se asigure că vor controla funcția de președinte executiv, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat deja că vrea să candideze la şefia PSD la Congresul din 29 iunie. Și ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, în exclusivitate pentru edupedu.ro, că nu exclude o candidatură la funcția de președinte PSD. Primarul Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că nu va candida la Congres la funcția de președinte deoarece va fi internată în spital în perioada congresului pentru o nouă intervenție chirurgicală.

Social-democraţii vor discuta în această şedinţă despre Congresul partidului din data de 29 iunie, despre modificarea statutului partidului, despre programul politic şi candidaţii la şefia PSD, transmite Agerpres.

Marţi, social-democraţii s-au întâlnit în Biroul Permanent Naţional, unde au luat o serie de decizii care urmează să fie validate joi de CExN.

„Am discutat astăzi despre moţiunea de cenzură, am discutat despre organizarea Congresului din data de 29, luna aceasta. Am vorbit despre modificarea statutului şi am făcut un grup de lucru care să lucreze la programul politic al partidului şi bineînţeles un grup de lucru care presupune o cooperare foarte strânsă între Guvern şi Consiliul Naţional referitor la programul de guvernare, la priorităţile noastre, precum şi stabilirea unui calendar de implementare a acestora. Toate acestea vor fi validate în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va avea loc joi, la ora 11,00”, a precizat preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ