Încă un fost ministru ajunge după gratii: Va fi coleg cu “greii forbalului românesc”

| 18 iul, 13:07

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a ajuns după gratii. Acesta are de ispășit o pedeapsă de trei ani închisoare în dosarul în care Direcţia Naţională Anticorupţie l-a acuzat de abuz în serviciu, faptă prin care a adus bugetului statului român un prejudiciu de peste 300 de mii de euro, anunță Adevărul.

“În calitate de director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea, funcţie pe care a deţinut-o în perioada 1.03.2005-15.12.2007, cu ştiinţă şi în înţelegere cu inculpaţii State Daniel, Paraschivoiu Dragoş Alin şi Oprişan Constantin, a omis îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv nu a efectuat demersuri pentru prezentarea documentelor din care rezulta că proprietar al unor bunuri era statul român, în cadrul unei proceduri de executare silită derulată în perioada mai-decembrie 2005, fapt ce a condus la scoaterea ilegală, prin procedură de licitaţie, a respectivelor imobile din patrimoniul statului.

Licitaţia a fost organizată de inculpatul Oprişan Constantin la 19 decembrie 2005. În acest mod, s-au obţinut foloase necuvenite constând în îndestularea creditorului SC PROCERA AGROCHEMICALS România SRL, reprezentată de inculpatul STATE DANIEL, cu suma de 174.631 lei, precum şi în împroprietărire frauduloasă a inculpatului Paraschivoiu Dragoş Alin. Prejudiciul adus statului român şi nerecuperat este de 1.611.522 lei”, spun procurorii DNA.

Stelian Fuia va ispăși pedeapsa la Penitenciarul Slobozia, unde îi va avea colegi pe o parte dintre “greii fotbalului românesc”, în frunte cu Cristian Borcea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ