Încălcarea ordinului de protecţie, pedepsită cu închisoare de până la cinci ani

| 19 aug, 13:36

Legea care prevede încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie este pedepsită cu închisoare de la şase luni până la cinci ani a fost promulgată, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis. Anterior, această infracţiune era pedepsită cu închisoare de la o lună la un an.

Conform Administrației Prezidențiale, Iohannis a semnat miercuri decretul de promulgare a actului normativ pentru modificarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice. Proiectul de lege a fost adoptat de deputați în 28 iulie.

În cazul unui ordin de protecţie provizoriu, încălcarea acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Legea modifică şi prevederile referitoare la asistenţa juridică pentru persoanele care solicită un ordin de protecţie, astfel asistarea sau găzduirea victimelor se face în baza încheieii unui contract de acordare a serviciilor sociale. Pentru minori contractul de acordare a serviciilor sociale este semnat de părintele însoţitor sau, după caz, de reprezentantul legal.

Asistenţa juridică a persoanei care solicită ordinul de protecţie este obligatorie. Dacă victima nu are avocat, i se va acorda asistenţă juridică din oficiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ