ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ. Ban Ki-moon: Nu există niciun plan B şi nici vreo planetă B

| 19 oct, 22:27

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a lansat luni, de la Bratislava, un apel la adresa tuturor ţărilor membre să vadă dincolo de interesele lor naţionale în ceea ce priveşte negocierile privind semnarea unui acord global cu privire la limitarea încălzirii globale, prevenind că "nu există niciun plan B şi nici vreo planetă B" pentru a scăpa de efectele globale ale încălzirii climatice, transmite AFP, citată de Agerpres.

Negocierile derulate la Bonn pentru semnarea unui acord privind limitarea încălzirii globale au fost "lente" şi "frustrante" pentru că "negociatorii au pornit de la perspective naţionale foarte înguste", a declarat el presei. 

"Nu există niciun plan B şi nici vreo planetă B", a subliniat el cu ocazia întrevederii cu Miroslav Lajcak, ministrul slovac de externe. 

Reprezentanţii a 195 de ţări sunt aşteptaţi la Paris în perioada 30 noiembrie - 11 decembrie pentru un acord mondial privind frânarea procesului de încălzire globală, cu prilejul celei de-a 21-a Conferinţe asupra climei desfăşurate sub egida ONU. 

"La Paris nu este linia de sosire ci trebuie să fie un punct de cotitură în eforturile noastre în abordarea (problemei) încălzirii climatice", a mai declarat Ban Ki-moon, declarându-se "optimist în termeni rezonabili" cu privire la succesul acestor negocieri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ