Incendiul de la Colectiv: O comisie specială va evalua răniţii. MAI a început controalele în cluburi

| 02 noi, 10:45

O comisie de medici, din care vor face parte ministrul Nicolae Bănicioiu şi dr. Ioan Lascăr de la Floreasca, merg luni la toate spitalele din Capitală pentru a evalua starea pacienţilor răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, urmând să prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni la Palatul Victoria.

Acest grup de lucru a avut o primă întâlnire duminică şi este format din premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Duşa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniţă Radu, prof. dr. Ioan Lascăr, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

Concluzia acestora, duminică, a fost că numărul deceselor în urma incendiului va creşte semnificativ în următoarea perioadă, existând posibilitatea ca acesta să se dubleze. 

* Acestei comisii i s-au alăturat doi medici francezi, medicul Vincent de Broucker şi profesorul Marc Chaouat, consideraţi a fi unii dintre cei mai buni specialişti în arsuri. Ei au ajuns duminică seară la Bucureşti, însoţiţi de reprezentanţi din Ministerul francez al Sănătăţii.

Citeste si: Incendiu într-un club din Constanţa. Persoanele din incintă au fost evacuate

Medicul Marc Chaouat lucrează la Spitalul St. Louis de la Paris (arsuri grave). Doctorul De Broucker este şeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille. 

* Guvernul va decide până la finalul acestui an înfiinţarea sau funcţionarea unui program special destinat recuperării de care au nevoie persoanele rănite. 

În ceea ce priveşte cetăţenii străini răniţi în incendiu, autorităţile şi-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispoziţie celor care doresc să fie trataţi în afara ţării toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai după acordul medicilor români care îi îngrijesc. 

* Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat că de luni încep controale în cluburi, discoteci, mall-uri şi alte spaţii care presupun aglomerări de persoane. Pompierii sunt însoţiţi de poliţişti şi verifică dacă respectivele locaţii au planuri împotriva incendiilor şi dacă acestea se respectă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ