Încep inundațiile de primăvară: Cod galben pe râurile din județele Maramureș și Satu Mare

| 02 mai, 15:13

Hidrologii au instituit, sâmbătă, Cod galben de inundații pe unele râuri din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur și Lăpuș, în județele Maramureș și Satu-Mare.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare hidrologică Cod galben valabilă sâmbătă în intervalul orar 14.00 — 24.00, informează Agerpres. Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri de debite și niveluri cu eventuale depășiri ale cotelor de atenție.

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe unele râuri din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur și Lăpuș (județele Maramureș și Satu-Mare).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Tur — bazin superior, Săsar, Cavnic și Mara, subliniază hidrologii.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice prognoza hidrologică va fi actualizată, precizează specialiștii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ