Începe a treia ediţie a Balkanik Festival

| 13 sep, 2013

Cea de-a treia ediţie a Balkanik Festival se va desfăşura în Grădina Uranus din Bucureşti începând de vineri până duminică şi va aduce un omagiu memoriei marii artiste Maria Tănase de la a cărei naştere se împlinesc 100 de ani şi o jumătate de veac de la moartea ei.

Printre cei care vor aduce un omagiu Mariei Tănase se va afla şi Bălănescu Quartet. Pornind de la cântecele marii artiste, Alexander Bălănescu a creat noi compoziţii, în faimosul album Maria T, filtrând spiritul est-european al cântecelor originale, prin experienţa lui occidentală. Recitalul este însoţit de vizualuri din arhiva de filme a Mariei Tănase şi de cele semnate de Klaus Obermaier, media-artist şi coregraf consacrat, potrivit organizatorilor. 

Alexander Bălănescu este considerat unul dintre cei mai vizionari violonişti contemporani, dar şi un prolific compozitor. Născut şi crescut în România, şi-a făcut studiile la renumite şcoli de muzică din Ierusalim, New York şi Londra, unde s-a stabilit şi unde înregistrează la casa de discuri Mute Records din Londra.

Pe scena Balkanik Festival vor mai concerta Kal din Serbia, Fanfara Ciocârlia din Zece Prăjini, Taraful Haiducilor din Clejani, Kottarashky & The Rain Dogs din Bulgaria şi Mitsoura din Ungaria.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis cu sprijinul Institutului Cultural Român, ArCub şi Primăria Sectorului 5.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ