Condiţiile în care elevii pot lipsi de la şcoală din 14 septembrie

| 08 sep, 16:26

Elevii care au acasă persoane predispuse la îmbolnăvirea cu noul coronavirus sau cei care fac au boli din grupe de risc vor putea să lipsească de la şcoală, unităţile de învăţămând fiind obligate să găsească soluţii pentru ca şi aceşti copii să aibă posibilitatea să înveţe.

"Pot exista anumite cazuri în care, după o evaluare concretă și individuală a gradului de boală al persoanei respective și a riscului de contaminare cu SARS-CoV-2 pe care copilul îl poate aduce acasă, se poate recomanda de către medicul curant, cu acordul familiei, ca acel copil să nu se prezinte fizic la școală", scrie în Ordinul MEC și MS nr. 5.487/1.494/2020.

Actul normativ stabilește că această recomandare de a nu se prezenta fizic la școală va trebui făcută în baza unui control amănunțit, cu acordul familiei copilului în cauză. Mai exact, indiferent de ce spune medicul respectiv, ultimul cuvânt aparține părintelui care va decide în final dacă își trimite sau nu copilul la școală, scrie Avocatnet.ro.

"Pentru cei care nu pot reveni la școală, reprezentanții unităților de învățământ vor identifica soluții pentru asigurarea procesului educațional la distanță", scrie în Ordinul MEC și MS nr. 5.487/1.494/2020.

Citeşte şi HARTA localităţilor în care elevii NU vor merge la şcoală din 14 septembrie

 

Același principiu se aplică și în cazul copiilor care fac parte chiar ei din grupe de risc (au boli respiratorii cronice severe, obezitate severă, boli autoimune etc). Aceștia se vor prezenta la școală cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților. Pentru astfel de elevi, reprezentanții unităților de învățământ vor trebui să identifice soluții pentru învățământul la distanță sau pentru parcurgerea cursurilor în condiții de siguranță sporite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ