ÎNCEPEREA ANULUI ŞCOLAR. S-a stabilit care este limita de ore pe care un elev o va petrece la şcoală

| 31 aug, 14:56

Ministerul Sănătăţii a publicat în Monitorul Oficial normele de igienă care se vor aplica o dată cu începerea anului şcolar, fiind specificat şi numărul de ore pe care fiecare grupă de elevi o va petrece la şcoală. Din 14 septembrie, elevii vor sta la şcoală între 3 şi maximum 7 ore.

Faţă de anii trecuţi, orarul săptămânal al unui elev va fi cu 3-4 ore mai scurt. La articolul 36, se specifică faptul că în orarul școlar, numărul zilnic de ore de activitate nu trebuie să depășească următoarele limite:

a) pentru învățământul primar: clasa 0 și I = 3-4 ore pe zi

- de la clasa a II-a = 4 ore pe zi

b) pentru învățământul gimnazial: 4-5 ore pe zi

c) pentru învățământul liceal, profesional: 5-6 ore pe zi

d) pentru învățământul postliceal și universitar: 6-7 ore pe zi.

În plus, activitatea de scriere nu se desfășoară la clasa pregătitoare și clasele I-II la prima oră, iar orele de educație fizică nu se efectuează în prima oră a turei de după-amiază, potrivit Antena 3.

Se va evita situarea a două ore consecutive ale aceluiași obiect de studiu.

Orele de desen, mai ales desen tehnic, se vor efectua în perioadele de timp în care elevii beneficiază de iluminatul natural.

Profesorii trebuie să evite şi planificarea unui număr mai mare de două teze pe săptămână, iar pentru clasele la care sunt prevăzute numai două teze se planifică o teză pe săptămână. Tezele și lucrările de control planificate nu se stabilesc în luni şi vineri și nici în două zile școlare consecutive.

Citeşte şi ANUL ŞCOLAR 2020-2021. Când vor avea vacanţă elevii după redeschiderea şcolilor

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ