Incident la plecarea lui Juncker din România. Surse: Probleme la unul din motoarele avionului

| 18 sep, 13:53

Avionul care ar fi trebuit să decoleze la ora 13.30 de pe aeroportul Băneasa cu președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker se află încă în România, din motive care nu se cunosc, deocamdată, oficial.

Potrivit unor surse, este vorba despre probleme de ordin tehnic, care ar fi apărut la unul dintre motoarele aeronavei. Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la aeroportul Băneasa cu aproximativ o oră și jumătate mai devreme decât șeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Summitul Inițiativei celor Trei Mări, găzduit de Klaus Iohannis la București, a fost marcat luni seara de un incident rușinos. Președintele Comisiei Europene nu a fost primit la sosire de premierul Viorica Dăncilă pe aeroport, așa cum era stabilit.

Potrivit Guvernului, aeronava a aterizat mai devreme, așa că delegația a fost preluată de SPP și dusă la hotel.

Astăzi, Dăncilă s-a dus la aeroport pentru a-l conduce pe Juncker la plecarea din România cu aproximativ 1 oră și jumătate mai devreme, adică la 12.00, în condițiile în care avionul oficialului european a decolat la 13.30.

Astfel, întrevederea, desfăşurată la salonul oficial al Aeroportului Băneasa, a început în jurul orei 13,00 şi a durat aproximativ 20 de minute.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, ”cei doi oficiali au avut o discuție cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene. Șeful executivului a reafirmat angajamentul său pentru asigurarea unui mandat de succes, orientat către aducerea Uniunii mai aproape de cetățeni și asigurarea unității și coeziunii între statele membre”.

La sosirea la aeroport, şeful Comisiei Europene a fost întâmpinat de premierul Dăncilă şi de comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ